Premijer Plenković dao podršku Vatrenima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, posjetio je u nedjelju u Rijeci hrvatsku nogometnu reprezentaciju i dao podršku “Vatrenima” uoči nastupa na UEFA Europskom prvenstvu u Njemačkoj, objavio je HNS. Premijer Plenković susreo se s predsjednikom Hrvatskog nogometnog savezaMarijanom Kustićem, izbornikom Zlatkom Dalićem, tehničkim direktorom Stipom Pletikosom i team managericom Ivom Olivari, a reprezentativci Joško Gvardiol i Dominik Livaković uručili su premijeru dres s potpisima reprezentativaca, te knjigu Vatreni odsjaj, prenosi HRT.

– Hvala vam na brojnim uspjesima i svemu što ste učinili za hrvatski sport i hrvatski narod te promidžbu Hrvatske u svijetu. Uime Vlade želim vas ohrabriti uoči predstojećeg Europskog prvenstva na kojem imate zahtjevnu skupinu, ali na koje dolazite sa zasluženom visokom reputacijom i sjajnim reprezentativnim i klupskim rezultatima, poručio je hrvatski premijer.

Plenković je istaknuo da su Vatreni od Hrvatske napravili nogometnu velesilu i da uvijek pokazuju mentalitet pobjednika.

– Želim vam samo puno sreće i zdravlja, jer znam da rad, taktiku i volju da pobjeđujete za Hrvatsku uvijek imate. Veselimo se vašim novim uspjesima, dodao je.

Izbornik Dalić zahvalio je premijeru na podršci.

– Drago nam je zbog podrške koju dajete i nama, kao i cjelokupnom hrvatskom sportu. U Njemačkoj nas čeka fantastična atmosfera i nezapamćeno velik broj hrvatskih navijača, a mi sa svoje strane obećavamo da ćemo učiniti sve kako bismo još jednom cijeli narod učinili sretnim i ponosnim. Pozivamo vas da dođete u Njemačku na jednu utakmicu, nadam se u što kasnijem dijelu turnira – istaknuo je Dalić.

Predsjednik Kustić upoznao je premijera s tijekom radova na kampu HNS-a za koji je država darovala zemljište Savezu, kao i drugim aktivnostima Saveza.

– Zahvaljujem predsjedniku Vlade na potpori koju je dao reprezentativcima, kao i podršci koju Vlada daje nogometu i hrvatskom sportu općenito. Drago nam je što Vlada prepoznaje vrijednost i važnost uspjeha naše reprezentacije i raduje nas nastavak suradnje u tim kapitalnim projektima, posebno kada govorimo o izgradnji nogometne infrastrukture. Nadam se da će novi susret biti u nekim slavljeničkim okolnostima tijekom Eura, a siguran sam da će naši igrači dati maksimum kako bi još jednom obradovali cijelu naciju – rekao je Kustić, a prenosi HRT.

Foto: Hrvatski nogometni savez


PODIJELI S PRIJATELJIMA!