Delicija iz srca Hrvatske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SAMOBOR – Lijepe vijesti stižu nam iz Samobora. Samoborska češnofka dobila je oznaku nematirajlnog kulturnog dobra, a više o tome govori nam Martina Paladina, direktorica samoborske Turističke zajednice.

-Ponosni smo, te želim zahvaliti članovima Udruge Samoborska češnofka koja okuplja renomirane proizvođače s područja grada Samobora koji su uspjeli u svom naumu da zaštite svoj prozvod. Tako je Samoborska češnofka stala uz bok proizvodima koji već nose oznaku nematerijalnog kulturnog dobra kao što je to rudarska greblica te isto tako samoborska kremšnita – kaže Paladina.

S obzirom na poseban miris i okus Samoborske češnofke vjerujemo da je ona itekako poznata i tradicionalna za samoborski kraj, no priznanje omogućuje daljnji napredak.

-Ovo je značajan iskorak u brendiranju još jedne domaće autohtone delicije, koja će vjerujem dati doprinos našoj domaćoj gastronomsoj sceni koja je već dugi niz godina poznata, ali ovo je još jedna potvrda vrijednosti našeg samoborskog kraja – ističe Paladina.

Već je dobro poznato da gosti, kada dođu u neki njima nepoznat kraj, najviše vole isprobati gastronomske delicije, ali isto tako i vidjeti sve znamenitosti karakteristične za neki kraj.

Foto: Grad Samobor

-Ideja za jednodnevni ili poludnevni izlet ima jako puno s obzirom da mi na neki način i jesmo poznata izletnička destinacija. Uz to Samobor u centru grada pruža niz šetnica koje se nalaze nedaleko od trga, a za one malo iskusnije svakako preporučam samoborsko gorje, na čijim odredištima nakon uspona kao nagradu možete očekivati okrijepu u planinarskim domovima – preporučuje Martina.

Ako ćete biti u blizini Samobora svakako svratite jer kao što vidite sadržaja i delicija je na pretek, a za one koji baš traže destinaciju za vikend odmor, više informacija uvijek možete potražiti na stranicama grada Samobora i turističke zajednice, gdje čak možete i skinuti online karte.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!