U konkurenciji su i tri bilogorske destinacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Za prestižnu turistički nagradu Suncokret ruralnog turizma se bore i tri bilogorske destinacije. U kategoriji Turistička seljačka gospodarstva kandidiran je OPG Rebić iz Velikog Trojstva koje se bavi proizvodnjom i preradom kobiljeg mlijeka, a organizira i škole jahanja. U kategoriji Aktivni turistički sadržaj u ruralnom prostoru kandidirana je Bilogorska konjička staza čije je sjedište također u Velikom Trojstvu, dok se za Suncokret ruralnog turizma u kategoriji Tradicijske ruralne gastronomije bori domaćinstvo Mihoci – Izletište Vrata Bilogore na kojem se mogu kušati domaći špek, sir i vrhnje, Bjelovarski kvargl uz pogled koji “puca” sve do Julijskih Alpa, navodi se u priopćenju TZ Bilogora-Bjelovar. Predstavnici Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo na čelu s predsjednicom Dijanom Katicom su odradili terensko ocjenjivanje destinacija i sada je na redu odabir nagrađenih pri čemu Bilogora ima svoje jake adute.

Foto: TZ Bilogora Bjelovar

-Prilikom odabira destinacija koje ćemo kandidirati vođeni smo bili inovativnošću i stalnom posvećenosti na podizanju kvalitete i ponude. Znamo kako je iza nas jedna izazovna godina, a sve više naznaka imamo kako će i ova godina nažalost ići u tom pravcu. Kad znamo kako je potrebno znatno više truda uložiti u kontinentalni turizam, tada dobivanje neke od nagrada može biti samo dodatni poticaj i ohrabrenje za stvaranje jedne lijepe, naše, bilogorske turističke priče – ističe direktorica TZ Bilogora-Bjelovar, Ana Kelek.

Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo izjavila je kako je zadovoljna trudom i radom koji su kandidati pokazali, a posebno je veseli vidjeti mlade koji se odluče baviti turizmom i u njemu pronalaze ne samo posao, već i ljubav. No, turističkom sektoru će trebati godine za oporavak.

-Teško da će išta više biti isto kako je bilo. Opravak će trajati najmanje pet godina. No, iz pandemije smo vjerujem puno toga naučili. Ono najvažnije je da su domaći turisti ponovno otkrili ljepote svoje zemlje. Od toga koristi imamo svi kao društvo, a posebno oni koji se turizmom bave te će to vjerujem ipak olakšati ova izazovna vremena – zaključila je Katica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!