Gora dostupna i planinarima početnicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Većinu nas uspomene vežu uz Bilogoru i njene prirodne ljepote i znamenitosti. Velik broj ljudi s područja grada Bjelovara, Bjelovarsko – bilogorske županije, ali i šire, odlučuje se na šetnje Bilogorom, bile one planinarske, čisto rekreativne ili avanturističke.

-Bilogora je jako blaga i ona je svakako dobar teren za početnike koji prvi puta idu na šetnju šumom sami. Dobro je označena, treba naravno pratiti planinarske znakove, no brdašca Bilogore su pitoma, nema strmih uspona i uskih puteva, pa bih za početak svakako preporučila takav teren – govori nam Nena Obrovac, direktorica agencije Rural escape tours.

Foto: HPD Bilogora

Jedna od poznatijih ruta je Bjelovarska obilaznica, koja je ruta od HPD-a Bilogora, registrirana i označena na planinarskoj karti. Dužinu ove rute od oko 11 kilometara koja će vas provesti kroz sela, vinograde i šume može se obići sa vodićem HPD-a, agencije ili naravno samostalno.

Za one koji nisu ljubitelji hodanja, Bilogora ima izuzetno dobro označene biciklističke ture.

-Jedna koja je nama jako draga je od Vrata Bilogore sa područja Maglenče, te se biciklira na potezu svijetlih pruga gdje se mogu vidjeti radovi studenata likovne umjetnosti – ističe Nena Obrovac.

Ukoliko ste iz Bjelovara ili vas put nanese u ovaj predivni kraj Bilogore, svakako posjetite ove planinarkse, hodačke ili biciklističke ture, sa kojima ne možete pogriješiti.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!