Nastavljeno uređenje omiljenog okupljališta Čazmanaca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Na tzv. sajmištu, popularnom okupljalištu Čazmanaca, svečano je otvoren novi drveni paviljon koji je izgrađen u sklopu projekta Društva Naša djeca Čazma i Zaklade Zamah „Siguran prostor u zajednici“. Ovu inicijativu podržao je i Grad Čazma. Ukupno je u provedbu projekta uloženo 32.260 kuna.

-Bit će ovo mjesto za druženje i aktivnosti za mlade i za sve građane u ovim okolnostima novog normalnog na otvorenom i za inače, naravno, kako bi se okupljali i kreirali svoje vlastite sadržaje u toku dana kada je to moguće – kazala je predsjednica DND-a Čazma Ivana Popilovski.

Inicijativu čazmanske udruge pohvalio je i upravitelj Zaklade zamah Drago Vručinić.

-Ovo je projekt koji je rađen u okviru programa održivog razvoja. Sufinanciran je od poljske Zaklade za razvoj te u sebi sadrži sve elemente ciljeva održivog razvoja budući da se mi kao zaklada zalažemo za održivi razvoj – istaknuo je Vručinić.

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak također je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta te najavio daljnja ulaganja na sajmištu.

-Nedostaje tu još dosta toga, naručeni su radovi kako bi se napravila javna rasvjeta, a možda i neka pečenjara po sistemu mali Bundek, kako bi se odrasli i djeca mogli ovdje još češće družiti – kaže gradonačelnik Pirak.

A upravo su djeca bila glavne zvijezde otvorenja paviljona, i to mališani Dječjeg vrtića „Pčelica“, koji su za tu prigodu pripremili sjajnu glazbenu točku.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!