Prva likovna radionica Zorana Homena u Inkubatoru ideja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Volite boje, pejzaže i želite probati nešto novo? U Društvenom centru Inkubator ideja, na adresi Ulica Andrije Mohorovičića 59, održat će se likovna radionica u subotu, 29. svibnja, s početkom u 9 sati. Svi koji žele od vrhunskog slikara dugogodišnjim iskustvom, Zorana Homena,  naučiti više o slikanju pejzaža mogu prisustvovati radionici.

Osim što je umjetnik sa zavidnom kolekcijom svojih radova, Zoran Homen dugogodišnji je ravnatelj Gradskog muzeja Križevci, nastavnik likovne kulture i profesor arheologije. Prošle godine objavljena je njegova likovna monografija koja je posvećena 50. godišnjici njegovog stvaralaštva. U knjizi na 232. stranice objavljen je izbor autorovih radova koji su svi slikani u maniri hiperrealizma, a koji su razvrstani u nekoliko tematskih cjelina: Mrtve prirode i druge teme, Kukuruzne stavice, Pejzaži i vedute, More, marine, Akvareli, Portreti, Sveci, Crkvenjaci, Križni put.

Zoran Homen dao je poseban doprinos promicanju amaterskog likovnog stvaralaštva, potiče brojne slikare na rad, nesebično dajući savjete i poduke. Više od 15 godina na slikarskim radionicama okuplja amaterske slikare u Križevcima i Bjelovaru. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u amaterskom stvaralaštvu imenovan je za člana Stručnog povjerenstva za likovnu umjetnost u Hrvatskom saboru kulture, a službena likovna kritika Homena svrstava među vrhunske hrvatske hiperrealiste.

Zahvaljujući nesebičnom društvenom i kulturnom doprinosu svom gradu, Zoran Homen dobitnik je nagrade za životno djelo grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

Izrazite svoje emocije bojama i okušajte se u slikanju pejzaža. Ova likovna radionica sjajna je prilika za sve slikare amatere ili ozbiljnije slikare da od vrhunskog stručnjaka dobiju savjete i poduku o slikarstvu. Za sudjelovanje u radionici nije potrebna prethodno uvježbana umjetnička ruka jer svatko od nas u sebi nosi energiju kreativnosti koja će se izraziti kroz različite materijale i boje.

Ulaz je slobodan, ali zbog ograničenog broja mjesta i radi epidemioloških mjera, molimo zainteresirane da se jave na broj telefona 043/243-534.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!