Koliko se u samo jednoj minuti može doznati o ljepotama Bjelovarsko-bilogorske županije?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Projekt Moja.hr u organizaciji Večernjeg lista, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice te Hrvatske radio televizije okupio je ekipe iz cijele Hrvatske. Zadatak im je bio osmisliti, snimiti i montirati jednominutni video koji će promovirati ljepote i posebnosti svake županije. Bjelovarsko-bilogorsku županiju predstavili su Stipe Boščić i Dejan Vukmanović. Dejan nam je otkrio da su u razgovoru s Turističkom zajednicom odlučili u videu promovirati i cikloturizam.

– Htjeli smo prikazati sve ljepote našeg kraja kroz cikloturizam. Kolega je vozio bicikl pošto je on zaljubljenik u biciklizam i godinama vozi bicikl. U videu smo spojili tu ideju s njegovim hobijem, ja sam snimao, a on je glumio u videu – govori. Projekt je trajao otprilike dva mjeseca, a osim kratkog roka u kojem su ga trebali dovršiti, problem su im stvarale i oborine. Željeli su prikazati sva ona mjesta koja bi turisti trebali obići kada posjete Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

FOTO: Screenshot Youtube Večernji list

– Prikazali smo Julijev park u Daruvaru, išli smo do izvora tople vode u samom parku, posjetili smo Vrani Kamen, to je certificirani park tamnog neba gdje smo snimali zvijezde i Mliječnu stazu, polja oko grada Bjelovara gdje se uzgaja uljana repica, naš prekrasni park, Etno kuću smo posjetili u Velikom Trojstvu gdje smo prikazali naše tradicionalne nošnje i certificirani sir kvargl te domaću proizvodnju hrane, kobasica i vina – nabraja. Od ostalih videa posebno su im se svidjeli oni iz Varaždinske, Istarske te Vukovarsko-srijemske županije, koji je proglašen najboljim. Ističe kako su dobili veliku podršku od svojih prijatelja, ali i od kolega koji su izrađivali videe za svoje županije. I Dejan i njegov prijatelj Stipe nadaju se da su svoju županiju predstavili u najboljem mogućem svjetlu. Pogledajte video i sami procijenite jesu li odradili dobar posao.

https://www.youtube.com/watch?v=WUHnQOcspvY


PODIJELI S PRIJATELJIMA!