Budi in, budi u knjižnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – “Budi in, budi u knjižnici” je već tradicionalna ljetna akcija Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar koji i ovog ljeta Daruvarčane mami među police knjiga. Organizirale su vrijedne knjižničarke kreativne i edukativne radionice za odrasle, ali i za one male koji će kreativnost moći pokazati na radionici Microbitova, onoj pod nazivom Riba duginih boja kao i radionici Ališka i tata kralj. Mislili su i na ljubitelje filma.

-U osmom mjesecu, 04.08., 11.08. i 18.08. imamo videoprojekcije za naše najmlađe uz kokice i sokiće koje kao i radionice počinju u 11 sati – najavljuje knjižničarka Ljiljana Budja.

Ono što je već počelo je Ljetni izazov u čitanju u kojem sudjelovati mogu klinci stariji od sedam godina.

-Djeca će dolaziti u knjižnicu, javiti se za sudjelovanje i onda će dobiti mali letak u kojem će im biti objašnjeno na koji način mogu sudjelovati i što trebaju pročitati. Sa završenim čitanjem svakog djela dobit će jedan pečat, a kada skupe sve pečate onaj najsretniji, najspretniji i najbrži će dobiti nagradu – otkriva Budja.

Najsretniji i najspretniji će dobiti nagradu i u jednom posve neobičnom lovu – Knjigolovu. Natjecanje je to za djecu stariju od sedam godina, a u kojem će morati pronaći zadano u knjižnom fondu daruvarske knjižnice. Tko zna, možda će tražeći zadanu lovinu pronaći i neku skrivenu knjigu u koju će se zaljubiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!