Pomaknut datum početka DOKUarta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR- Zbog najavljenih loših vremenskih prilika za vikend, DOKUart u parku započinje ranije. Iz udruge DOKUart pozivaju građane da im se pridruže u četvrtak, 15. srpnja u 21 sat, kada trodnevno filmsko druženje počinje hrvatskom premijerom filma “Drvo!”

-U goste nam stiže jedna od redateljica, Monica Lazurean Gorgan koja će predstaviti film s kojim ćemo otputovati od sibirske tajge, preko prvobitnih šuma u Rumunjskoj do drevnih šuma Perua, gdje se širom svijeta milijarde dolara zarađuju ilegalnom sječom šuma. Potrošači prvog svijeta sretni su zbog niskih cijena sirovine i gotovog namještaja, ali će nesumnjivo biti šokirani kad otkriju podrijetlo tih dobara – kažu DOKUartovci.

Program otvara film Drvo koji problematizira ilegalnu sječu šuma

U petak, 16. srpnja u 21 sat prikazuje se film “Kći Cammorre”, a predstavit će ga redatelj Siniša Gačić. Glavna protagonistica ovog intrigantnog dokumentarca je Cristina Pinto, žena koje je nekada radila kao plaćeni ubojica za talijanski kriminalni sindikat Camorru, a nakon izlaska iz zatvora suočena je s izazovima svakodnevnog života.

Dopusti li vrijeme, u subotu, 17. srpnja također u 21 sat je na programu uspješnica “Kad rajčice susretnu Wagnera” čija radnja se odvija u malenom grčkom selu pred izumiranjem, gdje su dvojica rođaka i pet žena odlučili stvari postaviti drukčije. Uz malu pomoć slavnog njemačkog skladatelja Richarda Wagnera uzgajaju drevno sjeme rajčice i izlaze na svjetsko tržište sa svojim organskim proizvodima, a film je to koji progovara o snazi međuljudskih odnosa i važnosti ponovnog pronalaženja sebe u teškim vremenima.

-Vidimo se u Boho parku na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru gdje će se održati sve projekcije filmova, a program 16. izdanja bjelovarskog festivala dokumentarnog filma nastavljamo već sljedećeg vikenda, u petak, 23. i subotu, 24. srpnja kada je na rasporedu Festival u gostima – poručuju iz DOKUarta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!