Daruvarčanke još jednom izborile finale Omiša

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Da se sjajna klapska pjesma ne čuje samo u Dalmaciji i da nije u krvi samo onima s mora, još jednom je dokazala daruvarska klapa Stentoria. Daruvarčanke su se u svom petom nastupu peti put plasirale u finale Festivala klapa u Omišu. To je velik uspjeh za klapu s kontinenta.

-Moram reći da smo mi koliko god dugo bile tamo i djelovale i dalje nekima iznenađenje jer ima dosta klapa iz Zagreba, ali u njima uglavnom pjevaju Dalmatinke. Mi smo doista u finalu jedina kontinentalna klapa koja ima svega jednu Metkovku, a sve ostale smo odavde – kaže voditeljica klape Romana Herout.

Što ih čeka u finalu teško je reći jer je konkurencija na najvažnijem klapskom natjecanju dosta izjednačena. Stentoria će se ovog petka u finalu predstaviti s tradicijskom pjesmom s Brača “Jubila san tebe” te s “Evo idem svome kraju” Brune Kovačevića i Marka Rogušića. Ni nakon Omiša za njih nema odmora.

-Tjedan dana nakon finala idemo na još jedan festival na kojem nismo do sada bile. U Kaštel Kambelovcu se održavaju Večeri dalmatinske pisme i tamo se prezentiramo s obradom Oliverove pjesme “Virujen u anđele” koju smo obradili ja i maestro Ivo Lise – najavljuje Herout.

Što se Festivala klapa u Omišu tiče, najveći uspjeh je Stentoria ostvarila 2015. kada su osvojile Srebrni štit. Rezultatom se sada ne opterećuju već idu kako kažu guštati.

FOTO: Facebook “Klapa Stentoria”

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!