Rođendan Kamenitovca planinari slave hodanjem

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarčanima omiljeno izletište, Planinarski dom Kamenitovac sutra slavi veliki 70. rođendan. Za bjelovarske planinare Kamenitovac je bez sumnje jedno od najvažnijih mjesta ovog kraja.

-To nije samo planinarski dom, to je izletište grada. Može se doći automobilom do Kamenitovca, lijepi su vidici, lijepa je šuma, šetnice. Nešto nezamislivo je da bih ja kao osoba mogla živjeti bez toga – kaže nam predsjednica Hrvatskog planinarskog društva Bilogora Vera Pauška.

Sedamdesetu obljetnicu otvorenja Kamenitovca bjelovarski planinari će kako i priliči obilježiti hodanjem od Luga do Kamenitovca, a na šetnju kreću sutra u 9 sati i 30 minuta. Svi hodači će u Kamenitovcu biti nagrađeni besplatnim gulašem. Prijavilo ih se osamdeset, ali dobrodošli su i oni koji se nisu javili.

-Mogu doći i oni koji se nisu prijavili, pa ćemo podijeliti ono što smo naručili. Naručila sam malo više porcija nego što je prijavljenih za one koji se samo pojave u Lugu i žele hodati – kaže Pauška.

Iako je riječ o ruti koja nije zahtjevna, svi hodači se moraju pripremiti što znači i obući slojevito i povesti računa o vremenskim prilikama, odnosno neprilikama.

-Treba ponijeti kabanicu, obuti dobre tenisice. Za naš Kamenitovac ne trebaju biti planinarske cipele jer je staza prekrasna i dovoljne su dobre, udobne tenisice. Treba ponijeti i vode, voda je obavezna bez obzira na to što to nije neka surova planina već pitoma Bilogora. Vodu treba ponijeti – savjetuje predsjednica Hrvatskog planinarskog društva Bilogora.

Vode bi prema najavama moglo bi i s neba, ali Pauška vjeruje da kiša građane neće obeshrabriti u šetnji od Luga do Kamenitovca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!