U sklopu BOK festa, glumci se vratili u izlog!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U sklopu jučer započetog BOK festa, Bjelovarčanke i Bjelovarčani danas su imali prilike vidjeti jedinstvenu izložbu glumaca. U Salonu namještaja na Šetalištu Ivše Lebovića u Bjelovaru kroz stakleno okrilje glumci su se družili, smijali, a potkrao se i pokoji poslani poljubac.

U salon namještaja smjestili su se i glumci iz susjedne Bosne i Hercegovine, točnije ansambl Narodnog požarišta iz Sarajeva koji, podsjetimo, upravo večeras u 20 sati nastupa s predstavom NPS Saše Anočića “O medvjedima i ljudima” – Emina Muftić, Mediha Musliović, Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović i Nerman Mahmutović – koji je prvi put u Bjelovaru, za grad ima samo riječi hvale.

Nerman Mahmutović

– Grad Bjelovar je prelijep, izgleda kao neka velika scenografija za snimanje nekog filma. To me jako oduševilo. Vrlo bajkovito mjesto i nikada nisam posjetio grad kao što je Bjelovar – kaže Mahmutović. Bjelovarčanke i Bjelovarčani, kaže, toliko su pristupačni da su ga prilikom traženja kazališta, osobno doveli do samih vrata. – To nije slučaj u drugim gradovima i državama, primjerice u Bosni bi mi rekli “snađi se” – šaljivo priča Mahmutović istaknuvši da mu je ipak posebno drago što su građani duhoviti.

Dotaknuo se Mahmutović i večerašnje predstave koja zbog pokojnog Saše Anočića ima posebnu emociju. – U meni je velika emocija za vrijeme igranja ove predstave jer sam s pokojnim Sašom ostvario vrlo prisan odnos. Svaki put kada igram predstavu, u meni je određena tuga i odgovornost. U predstavu stoga ulazim uvijek ozbiljan – rekao je Mahmutović dodajući da se predstava bavi ljudima zbog čega je također posebna.

U Salonu namještaja pridružili su im se i hrvatski glumci – Katarina Madirazza i Mirela Brekalo Popović te srbijanski glumac Bogdan Diklić. – Raspoloženje je odlično što se tiče vremena koje nam je donijelo sunce, još je bolje zbog druženja, a zbog BOK festa apsolutno najbolje. Otvorili smo BOK fest u novoj dvorani koja je predivna s publikom koja je još predivnija što je i pokazala svojim reakcijama. Većinom su tu mladi glumci koji su donijeli neku novu svježinu – rekla je Brekalo Popović.

Mirela Brekalo Popović

Veseli se Brekalo Popović što se predstave ponovno igraju jer, kaže, kod predstava igranih u proteklih godinu dana više je bilo glumaca na pozornici nego gledatelja u publici. Na svu sreću, ovogodišnji BOK fest neće donijeti takvu kazališnu sliku već onu pravu, praćenu gromoglasnim pljeskom zadovoljne publike.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!