U Križevcima se nekaj fino kuha, i to u svakom pogledu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KRIŽEVCI – 53. Križevačko veliko Spravišće počelo je jučer brojnim programima, a nastavlja se danas i sutra, 4. i 5. rujna u centru grada.
– Nakon što smo lani sve morali odgoditi zbog covida, ove godine Spravišće smo srećom uspjeli organizirati. Većini je poznato da se ova manifestacija inače održava u lipnju, međutim, iz poznatih epidemioloških razloga morali smo je odgoditi i prebaciti na početak rujna – kaže direktorica TZ grada Križevaca Olinka Gjigaš.
Spomenimo da je vikend program zaista bogat pa tako, između ostalog, donosi i brojne dječje programe od kojih su najzanimljiviji ‘Kufer na spravišču’ u sklopu kojeg djeca danas, u subotu, u 18 sati mogu uživati u klaunskom show Klaun Ludek, a nakon toga stiže i žonglerski show Kesten i papaja.
Prije toga posjetitelji će moći pogledati i nastup rasplesanih križevačkih mažoretkinja koje nakon godinu i više opet nastupaju na glavnom križevačkom trgu, no bit će i svirke limenih orkestara.


– Gradski puhački orkestar Križevci priprema puhački festival Pooh fest na kojem će imati i goste, a navečer je i koncert Slavonskih lola. Važno je reći  da prije koncerta posjetitelje na trgu očekuje predstavljanje povijesnih postrojbi Hrvatske vojske te pucanje iz topa – dodaje  Gjigaš.
Za sve one koji žele nešto fino pojesti i popiti tu je jedno zanimljivo događanje u dvorištu Porezne uprave gdje je od 20 sati na rasporedu Večer vina i čvaraka.
– I nedjelja je jednako atraktivna pa tako od 9 sati počinje program Zdravo Križevci. Inače, sjajna je to prilika za nabaviti lokalne specijalitete. Ne smijemo zaboraviti ni vođenu turu križevačkim ulicama i to i u subotu i u nedjelju od podneva na dalje, dok nas u  nedjelju od 13 sati na dalje opet očekuje nešto fino, a to je program Nekaj se finoga kuha pri lovcima pa dođite i otkrijte što će se to fino kod njih kuhati. Ako ste skloniji glazbenim događanjima, bez brige, tu su Tamburaši ‘to go’, TS Zlatni vez koji će svirati na gradskim ulicama, a ako u međuvremenu ogladnite, znajte da od 16h počinje Štruklijada – predlaže Gjigaš.
Od 17 sati opet je na rasporedu poslastica za klince i klinceze –  klaunski show, ovaj put ‘Nikolina Maj’. U 18 sati počinje Revija narodnih nošnji Prigorja, u 19 sati ponovno žonglerski show ovaj put ‘El cric 4’ dok ovogodišnje Spravišće završava koncertom Petra Graše s početkom u 21 sat.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!