Želite li se dobro nasmijati i zabaviti, već sutra budite u Bjelovaru. U Dom kulture stižu urnebesne komedije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – BOK Fest službeno još nije ni završio, a pred Bjelovarčanima je novi kazališni festival. Riječ je o 10. po redu Komedija Festu koji će se, u organizaciji Bjelovarskog kazališta, održati od 24. rujna do 3. listopada u bjelovarskom Domu kulture.

-Jubilarni, deseti Komedija Fest trebao se održati lani, ali je zbog covida odgođen. No, evo ga ove godine. To je lijepa, okrugla brojka uz izvrsne glumačke ekipe koje nam dolaze iz raznih krajeva naše lijepe Hrvatske i donose nam svoje fantastične predstave –  najavljuje voditeljica Bjelovarskog kazališta i selektorica Festivala Maja Margareta Fabičević.

Već u petak, 24. rujna, dolazi predstava prigodnog imena ‘Covid kriza’ u izvođenju amaterskog kazališta Komedijaši iz Stažnjevca.

-Već samo njihovo ime govori da će predstava prštati komedijom, oni su izvrsni i iskusni amateri i već godinama dobivaju nagrade za svoje glumačke role. No, na samom otvorenju prije predstave imamo jedno iznenađenje koje će biti i glazbeno i duhovito i to je sve što ću vam odati,  jer inače ne bi bilo iznenađenje. Stoga, dragi ljubitelji komedije i kazališta uopće, dođite, sigurno ćete uživati – kaže Fabičević.

Kazališni maraton u subotu nastavlja Dramska udruga Kaj iz Zaboka s predstavom ‘Tako ljudi govore’.

-Na svom izvrsnom kajkavskom obradili su Hadžića i bit će jako zanimljivo i ludo. Oni su uvijek sjajni, a ja sam pak birala predstave  da stvarno budu kazalištarci koji su na našem festivalu osvajali nagrade i bili zapaženi – kaže Fabičević.

30. rujna na rasporedu je predstava ‘Fačuk’ Zelinskog kazališta Zamka. Fačičević kaže kako je ta skupina poznata po vrlo kreativnoj voditeljici koja im piše tekstove s aktualnim temama.

-Riječ je o skupini koja vodi računa o svakom detalju. Od kostima, scenografije do rekvizita – sve mora biti autentično i svrsishodno. I sviraju i pjevaju i plešu uživo, sve rade sa srcem i dušom i izvrsni su glumci – otkriva Fabičević.

U petak, 1. listopada, prikazat će se predstava ‘Sljedeći’ iz GK Beli Manastir.

-Oni su naši dragi prijatelji koji su godinama dolazili s predstavama za djecu, a sada imaju odličnu komediju, čija radnja je smještena u jednu ambulantu. Doktorica i razni pacijenti koji dolaze sa svakakvim idejama i boljkama. Uživat ćete, sigurna sam! – kaže naša sugovornica.

Nakon toga, 2. listopada, u Bjelovar stižu gosti iz Dubrovnika. Riječ je o predstavi ‘Kareoke show’ kazališne družine Kolarin.

-Oni već godinama rade fantastične predstave, a prije dvije godine na državnom festivalu obje dvije glavne glumice dobile su nagrade. To ima veliku snagu i puno govori. Oni isto tako pjevaju i glume, a ovo je jedna vrlo intrigantna i zanimljiva predstava – ističe Fabičević.

Festival će zaključiti predstava ‘Put po svijetu’ Gradskog kazališta mladih iz Viteza iz BiH, uvijek dragih gostiju u Bjelovaru.

-Oni imaju izuzetno kvalitetne, zanimljive i duhovite predstave, i šećer su na kraju. Inače, na festivalu u Slavonskom Brodu pokupili su četiri najvažnije nagrade, a garancija dobre zabave je i nagrada publike. Naime, dobili su 4,89 bodova i to sve govori – dodaje Fabičević.

Po završetku predstave uslijedit će dodjela nagrada. Stručni žiri čine mladi nagrađivani glumac, nekadašnji glumac Bjelovarskog kazališta, ujedno i profesionalni glumac Ognjen Milovanović. Tu je i Matija Jakšeković, također cijenjeni mladi glumac koji puno glumi po serijama i filmovima, dok je predsjednica prosudbene komisije Nina Kleflin, profesionalna redateljica i dramaturginja, dugogodišnja mentorica i savjetnica Bjelovarskog kazališta. Da bi finalna večer bila još zabavnija, pobrinut će se skupina Babe iz Slunja koja će odigrati nekoliko skečeva.

– Naša publika obožava Babe. One doduše iz raznih obiteljskih razloga nisu pripremile predstavu, ali će se, evo, predstaviti s nekoliko isječaka u kojima ćemo uživati na samom kraju – kaže Fabičević.

Važno je naglasiti da je za ulaz u Dom kulture i uživanje u predstavama potrebna covid potvrda ili negativan test.

Ulaznice se mogu kupiti u kućici na korzu od 23. rujna, od 10 do 14 te od 17 do 19:30 sati. Cijena ulaznice je simbolična i iznosi 20 kn, a sve predstave održavaju se u Domu kulture u Bjelovaru s početkom u 20 sati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!