Rekreirajte se s Planinarskim društvom Bilogora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ovog vikenda na Kamenitovcu će Hrvatsko planinarsko društvo Bilogora iz Bjelovara organizirati dvije šetnje. Subotnja šetnja zamišljena je za djecu i njihove obitelji, ističe predsjednica društva Vera Pauška.

– U subotu skupljanje je u 11 sati na planinarskom domu Kamenitovac i kreće se put dječje planinarske staze. Staza traje oko dva sata hoda ako je veća grupa. Otprilike je duga četiri kilometra i baš je prilagođena djeci – navodi. Djeca će moći kupiti dječje planinarske dnevnike po cijeni od 15 kuna u koje će tijekom šetnje moći skupljati pečate, a gdje će dobiti i kartu staze te općenite informacije o Bilogori. O tome da se svi kreću planiranom rutom brinut će i takozvane “metle”, planinarke koje će ići na začelju i paziti da se nitko ne izdvoji iz grupe. Nedjeljna šetnja nešto je zahtjevnija.

– U nedjelju idemo vlakom u 9 sati do Mišulinovca i pješice idemo na planinarski dom gdje ćemo moći nešto popiti i pojesti, nakon čega krećemo put Bjelovara – govori. Osim zainteresiranih, u šetnjama će sudjelovati i iskusni planinari i vodiči od kojih će sudionici moći doznati zanimljive informacije, kao i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!