Dođite danas sa svojim bebačima na predstavu osmišljenu samo za njih!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas u 11, 16 i 18 sati u Bjelovaru se održava kazališna predstava za najmlađe. Ali, doslovno najmlađe! Riječ je o premijeri predstave za bebe od 3 do 18 mjeseci – Ninabu koju potpisuje Irma Unušić .

Predstava je nastala u koprodukciji s Kazalištem Mala scena i zajedničkim snagama i hrabrošću postavili su ovu predstavu na scenu. Predstave za ovako najmlađu publiku velika su rijetkost na hrvatskoj kazališnoj sceni, no ovom predstavom uvjerit ćete se koliko ovakvo kazalište funkcionira, iznimno je važno i ostavlja duboki trag!

“Ninabu” je zamišljen kao „mala šuma“ koja poziva publiku da uđe i istraži multisenzorni umjetnički prostor koji želi biti intiman kolaž pokreta, plesa, glasa, glazbe, zvuka, mirisa, dodira i vizualnih objekata. Ninabu je zamišljen da postane „događaj i mjesto“ inspirirano šumom, šumom koja ima snagu uvući nas u svoje čarolije, u kojoj se možemo kretati, dirati, mirisati, gledati, uživati i uroniti. U ugodnom okruženju predstave djeca će se moći slobodno kretati u prostoru izvedbe, moći će slobodno istraživati nove ljude, teksture, oblike, boje i zvukove dok su njihovi roditelji blizu (ili zajedno s njima) i dopuštaju im da se igraju, podržavaju ih u tome da istražuju, ali i da se vrate u svoje sigurno utočište kada im je to potrebno. Za dojenje, presvlačenje, maženje…

Ideja iza “Ninabu” bila je kreirati predstavu u kojoj će se stvoriti izvedbeno-scenski okoliš koji će podupirati dječju prirodnu znatiželju, omogućiti im da slobodno sudjeluju, istražuju ili samo promatraju događanja i prostor oko sebe sukladno njihov potrebama i mogućnostima, a da se pritom doprinosi emocionalnom i socijalnom povezivanju roditelja i njihovih beba. “Ninabu” stvara osjećaj mira, sigurnosti, opuštanja, podupiranja, znatiželje i povezanosti.

“Ninabu” je nepredvidljiva igra dva suprotna elementa: nina (kao uspavanka “nina nana”) i bu (kao peek-a-bo odnosno igre skrivača koju igramo s djecom). Gdje je nina, tamo je i bu, a gdje je bu, tamo je zasigurno i nina! Kao i u životu.

Ako beba spava – dođite!

Ako beba mora jesti – dođite!

Ako ste umorni – dođite!

Ako još nigdje niste bili sa svojom bebom – jedva vas čekamo!

Ako vas je strah – dođite!

 

Foto: Mario Knor


PODIJELI S PRIJATELJIMA!