TZ Sjeverna Moslavina poziva vas na Martinje u Garešnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – U Garešnici se danas održava slavlje u povodu Martinja. Više o tome rekla nam je Daniela Belak, direktorica Turističke zajednica Sjeverna Moslavina.

– Martinje u Garešnici ove godine u organizaciji Grada Garešnice, Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i Udruge vinogradara i voćara Garešnice bit će u subotu, 13. studenog od 10 sati na Trgu hrvatskih branitelja – otkriva.

Dodaje kako su zbog svojih građana odlučili iz vinograda slavlje preseliti na gradski trg.

– Udruga vinogradara i voćara u Garešnici je vrlo aktivna udruga i oni obilježavaju Martinje svake godine u jednom od svojih vinograda. Ove godine je Turistička zajednica zajedno s Gradom i Udrugom odlučila da proslavu Martinja spusti na garešnički trg kako bi i građani koji nemaju volje otići u neki od vinograda imali priliku proslaviti Martinje – navodi.

Posjetitelji će imati prilike uživati u dobroj kapljici, ali i u ponudi domaćih proizvoda i rukotvorina.

– Martinje u Garešnici će ponuditi svim našim građanima degustaciju vina garešničkih vinara, ceremoniju krštenja mladog vina. Imat ćemo vinskog biskupa koji dolazi iz Rijeke. Bit će sajam domaćih proizvoda i rukotvorina, gastro ponudu i prigodan program. Naime, sudjelovat će naši zavičajni pjesnici koji će predstaviti svoje uratke, pjesme posvećene vinu i Martinju i imat ćemo veselo druženje uz Tamburaški sastav Gelipteri – kaže direktorica.

Premda zbog epidemiološke situacije proslava neće biti velika, zanimljivom ponudom lokalni bi se proizvođači s OPG-ova i udruge mogli iskazati.

– Ne očekujemo puno izlagača, bit će tu naši medari i uljari. Prvi puta na sajmu će se predstaviti Gareš’ki kulturni centar koji će pokazati što oni zapravo rade, a rade lutke u narodnim nošnjama, šivaju narodne nošnje. To je nešto novo što će naši sugrađani moći vidjeti – ističe.

Teško je predvidjeti hoće li posjećenost biti velika, no direktorica je optimistična.

– Nadamo se da ćemo uspjeti izvući naše građane na trg. Naravno, morat ćemo držati distancu, ali nadam se da će ovo naše Martinje biti posjećeno. Po prognozi, vrijeme bi trebalo biti bez kiše, nekakvih desetak stupnjeva i ugodno. Nadamo se i pozivamo građane Garešnice, ali i one iz okolnih mjesta da dođu na Trg hrvatskih branitelja u subotu, a pozivamo i sve da poslijepodne od 14 sati dođu u Veliku Trnoviticu gdje je isto veliko slavlje, odnosno proslava Martinja – naglašava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!