Slavku Kolaru Čazmanci za rođendan daruju knjigu i novu bistu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – U čazmanskoj knjižnici sutra u 11 sati održat će se promocija knjige Divan užas – izabrani radovi o Slavku Kolaru (1917.-2021.), izdane u povodu 130. obljetnice rođenja poznatog hrvatskog književnika.

Knjiga sadrži sedamdeset četiri rada koji se na različite načine bave njegovim djelom. Glavni urednik je Mario Kolar, a promocija će se održati u sklopu Dana Slavka Kolara.

Dani Slavka Kolara kulturna su manifestacija koja se organizira svake godine za Dan knjižnice, odnosno rođendan Slavka Kolara, 1. prosinca. Ovogodišnji Dani Slavka Kolara proteći će u obilježavanju dviju obljetnica. Prva je 130. obljetnica rođenja Slavka Kolara (01.12.1891.), a druga je deseto izdanje Natječaja za kratku priču – satiru Slavko Kolar.

U povodu 130 godina od rođenja Slavka Kolara, Grad Čazma dao je izraditi novu spomen bistu poznatoga književnika, koja je postavljena u dvorište Knjižnice. Naime, prijašnja bista postavljena 1977. na čazmanskoj Gradini otuđena je prije 10 godina i nikada nije pronađena.

Autor je i ovoga puta poznati akademski kipar Stipe Sikirica te je bista istovjetna prvoj, odnosno izlivena po originalnom kalupu.

Izrada biste financirana je iz Gradskog proračuna, a stoji oko 100.000 kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!