Koncert u čast velikoga Željka Sabola oduševio Bjelovarčane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U spomen i čast Bjelovarčanina, hrvatskog pjesnika i domoljuba Željka Sabola, Narodna knjižnica ˝Petar Preradović˝ Bjelovar organizirala je svečani koncert i promociju albuma Gold collection – Željko Sabol.

Na koncertu u Domu kulture sudjelovao je sastav profesionalnih bjelovarskih glazbenika pod vodstvom prof. Borisa Beketića – solisti Davor Lovrić, Mladen Medak Gaga, Suzana Balen i Martina Đurđević. Uz njih je kao posebna gošća nastupila Ksenija Erker.

U 2021. godini obilježavaju se dvije velike godišnjice, 80. godina rođenja i 30. godina tragične smrti Željka Sabola. Tim povodom Narodna knjižnica „Petar Preradović“ je u suradnji s Croatia Recordsom objavila dvostruki album Gold collection – Željko Sabol sa 37 najvećih hitova. Među njima su “Djevojka za jedan dan”, “Pusti me da spavam”, “Stare ljubavi”, “Sve se vraća, sve se plaća”, “Samo simpatija”, “Ostala si uvijek ista”, “Zakuni se ljubavi”, “Zagrljeni” u izvedbi velikih imena hrvatske glazbene scene, Arsena Dedića, Gabi Novak, Miše Kovača, Tereze Kesovije i mnogih drugih. Album je podsjetnik na izuzetnog pjesnika čije su pjesme obilježile naraštaje njegovih poštovatelja i ostaju glazbena ostavština za buduće generacije.

Pokrovitelji koncerta bili su Bjelovarsko-bilogorska županija, Grad Bjelovar, ErsteBank i Prima Bjelovar.

FOTOGRAFIJE: Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!