Proglašeni pobjednici natječaja ‘Moji češki korijeni’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ovih dana u Daruvaru su proglašeni pobjednici foto natječaja „Moji češki korijeni“. Natječaj je u srpnju raspisala Koordinacija vijeća i predstavnika češke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj s ciljem promocije češke kulture i tradicije te željom prikazati kako češka kultura utječe na život našeg društva i svijet oko nas.

Na natječaj, koji je trajao od 16.07. do 16.10.2021., pristigle su ukupno 63 fotografije, koje je poslalo 22 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Sve pristigle fotografije su vrlo kreativne, zanimljive i lijepe a priče koje iza svih tih fotografija stoje su posebne i vrlo dragocjene.

Prema ocjenama stručnog povjerenstva u sastavu Lidija Dujmenović (NIU Jednota), Miroslav Horvat (Foto klub Daruvar) i Tatjana Bjelajac Raduka (RCF-FOTO d.o.o.) prigodnim nagradama su nagrađeni sljedeći autori i njihove fotografije:

  1. mjesto: Anita Res – “Když Češi v Chorvatsku mají Dožínky, a Chorvatsko hraje kopanou ve finále Mistrovství světa” (Kada Česi u Hrvatskoj organiziraju Žetvene svečanosti a Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva)
  2. mjesto: Teo Petr – “Svadbena kapa”
  3. mjesto: Alenka Njegovac – “Šukačka”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!