PRIZNANJE – Evo Bjelovarčanina na albumu Hrvatskog društva skladatelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Poznati bjelovarski kulturnjak Mladen Medak Gaga našao se u eminentnom društvu hrvatskih šansonijera.

Naime, pet Medakovih pjesama se nalazi na kompilacijskom album ‘Trišansonijera’ čiji je izdavač Cantus d.o.o, a to je izdavačka kuća Hrvatskog društva skladatelja.

-Kada su tvoje pjesme prepoznate od strane Hrvatskog društva skladatelja, onda to zaista vrijedi i naravno da ti je drago. Na kompilacijskom albumu nalazimo se Jadranko Črnko, Igor Brešan i ja. Brešan je Hrvatskom društvu skladatelja predložio nas trojicu kantautora, a oni su to prihvatili i tako je nastao taj kompilacijski album pod nazivom ‘Trišansonijera’ – rekao nam je Medak i pojasnio o kakvom se albumu radi.

-Mi smo svi stilski različiti i to je ono što daje još poseban štih albumu. Črnko, koji je najpoznatiji od nas, pjeva o Zagrebu. Brešan o neostvarenim ljubavima, a moja šansona je zapravo jedna pučka, ulična šansona koja je i politički angažirana. I kada se to sve spojilo ispao je jedan zaista zanimljiv i kvalitetan album – kaže nam Medak i dodaje.

-Čast mi je naći se u društvu Črnka i Brešana. I još kada to sve blagoslovi Hrvatsko društvo skladatelja to onda stvarno čovjeku godi. Nema tu novaca, nema tu neke slave, ali dobije se zadovoljstvo i dokaz da kvalitetno radiš i stvaraš – istaknuo je Medak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!