[FOTO] Čazmanske mažoretkinje okitile se titulama državnih prvakinja i viceprvakinja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Proteklog vikenda održan je 37. državni turnir solo formacija u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske te domaćina Stubičkih mažoretkinja Shelly iz Donje Stubice. Turnir je okupio 18 timova iz cijele Hrvatske, a otplesano je 236 koreografija.

Čazmanske mažoretkinje, jedne od sudionica natjecanja, osnovane su 2018. godine, a djeluju u 4 dobna uzrasta (dječja formacija, kadeti, juniori, seniori). Tim trenira Mia Belak iz Garešnice koja je licencirana trenerica Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske, ali također i druga trenerica Garešničkih mažoretkinja. Trenutno broje 30ak članica, a na ovom državnom turniru natjecale su se s 4 koreografije u dva dobna uzrasta – dječja formacija i kadetkinje, a ostvareni su i više nego dobri rezultati.

Najmlađe članice Marinela Valentić, Mija Horvat, Ina Kajzogaj, Iva Ritinger i Paula Matešin osvojile su zlato u kategoriji mini pom pon s temom Pipi duga čarapa i broncu u kategoriji mini štap s temom cvjetne princeze.

U jakoj konkurenciji od 10 timova, kadetkinje Gita Petrić, Mirna Lipovec i Melani Mikulčić osvojile su srebro u kategoriji trio štap, a zajedno s Anom Galović osvojile su broncu u kategoriji mini pom pon, u kojoj je bila konkurencija 13 timova.

Ovim rezultatima, kadetkinje Čazmanskih mažoretkinja ostvarile su kvalifikaciju na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

-Kao trenerica mogu samo reći veliko bravo za sve naše djevojčice. Pokazale su da se radom i trudom dolazi do uspjeha. Konkurencija je ovaj put bila ogromna i jaka, a medalje su i više nego zaslužene. Ponovno smo u samom vrhu, te našoj Čazmi nosimo zlato, srebro, dvije bronce i titule državnih prvakinja i viceprvakinja za ovu godinu – ističe trenerica Mia Belak.

Iduće što ih očekuje je nastup na Čazmanskom Supermaratonu, u travnju odlaze na 38. Državni turnir velikih formacija u Zlatar Bistricu, a već sada kreću uzbudljive pripreme za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru na koje putuju krajem lipnja.

mde


PODIJELI S PRIJATELJIMA!