Ove nedjelje Pakračani i njihovi gosti će uživati u motocrossu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – U Pakracu će se uskoro održati tradicionalna motocross utrka “Bljesak” za prvenstvo Hrvatske. Više informacija o utrci ima predsjednik Moto kluba Pakrac – Lipik, Marko Straga.

– Tradicionalno već od 1994. godine naša utrka je vezana za Bljesak. Ove se godine održava 1. svibnja na motocross stazi Matkovac za Međunarodno prvenstvo Hrvatske – navodi. Otkriva i koliko se natjecatelja dosad prijavilo za sudjelovanje u utrci koja ove godine ima i međunarodni karakter.

– Dosad imamo prijavljeno 70-ak vozača, ali mogu se prijavljivati do kraja tjedna tako da očekujemo da će biti 100-tinjak vozača sigurno – naglašava Straga. Uoči same utrke najprije će se održati trening.

– Vozači ujutro prvo voze kvalifikacijski trening da bi uopće imali pravo nastupanja na utrci. Trening je predviđen za 10 sati, a prve utrke za 12 sati – napominje. Za natjecatelje posebnih uputa nema jer je većini staza na Matkovcu u Prekopakri na kojoj će se utrka održati već dobro poznata.

FOTO: Facebook MX Park Pakrac

– Za vozače nemamo nikakve posebne upute, vozači su već puno puta bili na našoj stazi i jako ju vole. Mi smo se potrudili da ju pripremimo na najbolji mogući način. I našim najmlađim juniorima i veteranima staza je dobro poznata. Pripreme su u završnoj fazi i samo trebaju doći i uživati – kaže Straga. Zanimljivo je uvijek spomenuti i one natjecatelje koji tek startaju s utrkama, kao i one koji ih voze najduže.

– Najstariji vozač mislim da je Dragutin Marović iz kluba TRP Marović, a za najmlađeg nisam siguran – otkriva. Građani će tijekom utrke moći uživati u dobroj atmosferi i ugostiteljskoj ponudi, ali i navijati za svoje favorite.

FOTO: Facebook MX Park Pakrac

– Cijele obitelji dolaze na utrku. Čak i najmlađi posjetitelji već poznaju vozače i imaju svoje favorite. Razvije se i poneki transparent kao znak podrške. Imamo bogatu ugostiteljsku ponudu, a imat ćemo i sadržaj za najmlađe – napuhance, šećernu vunu, bombone… Zagarantirana je zabava za cijelu obitelj – ističe Straga. Za kraj poziva sve da ove nedjelje posjete Pakrac.

– Očekujemo lijepo i toplo vrijeme pa pozivamo sve koji mogu da dođu kod nas na utrku – poziva. Odrasli će za ulaz morati izdvojiti 20 kuna, a djeca 10 kuna.

FOTO: Facebook Visit Pakrac-Turistička zajednica Grada Pakraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!