Ovog petka i subote svi u Garešnicu na gastro izložbu i sajam cvijeća!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Gastroflora u Garešnici nije novost, ali je uvijek rado posjećena. U sebi okuplja dvije manifestacije – županijsku obrtničku gastro izložbu te sajam cvijeća, a uskoro bi se u program mogla ugraditi i biciklijada. Kad će se održati ove godine, zna direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, Daniela Belak.

– Gastroflora će u Garešnici nakon dvije godine stanke ponovno primiti sve posjetitelje 6. i 7. svibnja – ističe. Početak manifestacije bit će posvećen gastronomskim užicima.

– U petak, 6. svibnja održat će se županijska obrtnička gastro izložba u organizaciji Udruženja obrtnika Garešnice i uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Sjeverna Moslavina, Grada Garešnice i Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije. Ona se već tradicionalno 11. put održava na našoj gradskoj tržnici i okuplja obrtnike iz gotovo svih krajeva Hrvatske koji rado dolaze kod nas. Uglavnom su to obrtnici s mora tako da mi volimo reći da spajamo plavo i zeleno. Oni rado dolaze na našu gastro izložbu i pripremaju specijalitete, odnosno jela koja su karakteristična za mjesto i područje iz kojega dolaze – navodi. U sklopu gastro izložbe održat će se i mali program.

– Nastupaju garešničke mažoretkinje koje su zaštitni znak ove županijske gastro izložbe, tamburaški sastav Gelipteri, a ove će godine na gastro izložbi sudjelovati i garešnički vinari, odnosno Udruga vinogradara i voćara Garešnica. Oni su nedavno imali ocjenjivanje svojih vina koja su postigla veliki uspjeh pa ćemo imati i malu svečanost na kojoj će se dodijeliti diplome i plakete našim najboljim vinarima – napominje direktorica TZ. Posjetitelji će moći uživati u bogatoj ponudi izlagača.

– Za posjetitelje će biti bogata eno-gastro ponuda, svi koji dođu moći će kušati jela koje će pripremati 20-ak obrtnika – kaže. Drugi dan manifestacije bit će ukrašen šarenim bojama cvijeća.

– U subotu, 7. svibnja bit će 8. sajam cvijeća u gradskom parku u Garešnici. Okupit će se više od 30 izlagača, što cvjećara, a što onih koji će prodavati svoje domaće proizvode i rukotvorine. Imat ćemo i mali program na kojem će nastupiti Dječji vrtić Maslačak sa cvjetnim korzom, garešničke mažoretkinje, Plesna skupina Pampeliški Češke besede Hercegovac, pjevački sastav Međuvođe, Hrvatska žena, TBM orkestar… – nabraja. U sklopu manifestacije održat će se i biciklijada, napominje direktorica.

– Uz Gastrofloru veže se i biciklijada. To je prva biciklijada s kojom naa biciklistička udruga Guvernal otvara sezonu pa pozivam sve koji vole biciklirati neka dođu. Ruta je oko 28 kilometara, lagana. U parku ćemo imati gastro ponudu, pizzeria Palermo će pripremiti grah, Udruženje obrtnika palačinke i Udruga žena Garešnički Brestovac peći će langoše. To je već tradicionalno da počastimo sve one koji dođu na sajam cvijeća – naglašava. Kraj manifestacije začinit će koncerti.

– U 21 sat na Trgu hrvatskih branitelja koncert će održati Lidija Bačić, nakon čega slijedi retro disko, zabava do kasnih jutarnjih sati uz DJ Tomeka i hitove iz 80-ih i 90-ih – otkriva direktorica TZ te poziva sve da ovog vikenda posjete Garešnicu. Zabava je zagarantirana!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!