Na svom mirisnom sajmu, Lipik će ponuditi sve ono najbolje što ima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

LIPIK – U Lipiku se danas održava Sajam cvijeća i ukrasnog bilja. Ova mirisna manifestacija zasigurno će privući velik broj posjetitelja, a direktor Turističke zajednice Grada Lipika Hrvoje Kovačić otkriva više detalja.

– Naš lipički 10. sajam cvijeća i ukrasnog bilja se održava nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije. 2019. je zadnji puta bio održan ovaj sajam i bio je vrlo uspješan. Još se uvijek hranimo fotografija ljudi i gužvi pa se nadamo da će i ove godine biti isto – naglašava. Riječ je o najpoznatijem lipičkom sajmu, dodaje Kovačić.

– To je najpoznatiji i najdugovječniji sajam u Lipiku. On je krenuo vrlo brzo nakon početka rada Turističke zajednice Grada Lipika i sad se održava po deseti put. Vjerujemo da će imati puno više toga za ponuditi nego prijašnjih godina. Imali smo vremena dvije godine uz pomoć Grada Lipika, komunalnih i ostalih stručnih službi da se naprave nove instalacije, da se uredi grad, da se to malo upotpuni. Sajam cvijeća će i nama biti okosnica uređenja grada za cijelu 2022. godinu – napominje. Sajam se održava u parku u Lipiku.

– Sajam cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku se održava na parkiralištu kod gradske uprave u jednom dijelu parka. Ostatak parka se ove godine uređuje tako da nije dostupan za posjetitelje, međutim završetak radova očekuje se ubrzo i sljedeće će godine cjelokupni park biti spreman, no ove godine imamo malo manji dio za ukrašavanje i oplemenjivanje okoliša – navodi Kovačić i dodaje kada je sajam započeo.

– Sajam cvijeća počeo je od 9 sati. Ranom zorom su došli izlagači i oni su spremni od 8 sati. Službeno otvorenje će biti u 11 sati na pozornici, a cijeli dan će biti i glazbena pozadina jer nastupaju tamburaši iz Požege. Organizacijski odbor je priredio i program za posjetitelje u smislu određenih radionica koje će se održavati svaka dva sata – kaže. Otkriva o kakvim je radionicama riječ i tko će ih provoditi.

– U suradnji s Toplicama Lipik i jednom tvrtkom, studiom za masažu ćemo raditi radionice na temu cvijeća. Toplice Lipik će u 10.30, 12.30, 14.30 i 16.30 organizirati origami radionice pod nazivom “Izradimo cvijeće” te posebne kulinarske radionice “Jeste li probali jesti cvijeće?” tako da će posjetitelji probati nešto novo na našem sajmu. Također, jedan studio iz Rijeke će organizirati radionice “Masaža i njega tijela” u 12 sati, “Masaža za cijelo tijelo” u 14 sati i “Kupka za stopala i šake” u 16 sati – ističe. Posjetitelji će moći doznati više o blagodatima cvijeća za cijelo tijelo.

Zasad se za sajam prijavilo više od 100 izlagača koji su na njemu sudjelovali i proteklih godina. Osim cvijeća, na njihovim će se štandovima moći pronaći i suveniri, vrtna oprema, ukrasi, cvjetni aranžmani i slično. No, pobrinut će se u Lipiku i za posjetitelje kako bi u gradu proveli čitav dan.

– Da naši posjetitelji ne bi ostali gladni, Povijesno društvo je osmislilo srednjovjekovnu krčmu koja je organizirala pet toplih jela uz naše ugostiteljstvo Mihaljinec. Imat ćemo vrlo dobru ponudu – naglašava Kovačić. Uređenje grada ove je godine podignuto na višu razinu.

– Uređenje grada je ove godine puno bolje nego što je bilo prijašnjih godina. Za sajam cvijeća imat ćemo nove trajne instalacije cvijeća, fontane, leptira, lepeze, cvjetnih krletki i slično kako bismo se cijele godine podsjećali na naš sajam – napominje. Lipik će posjetiteljima ponuditi sve ono najbolje što ima.

– Ove godine na sajmu cvijeća će biti prisutna i Državna ergela Lipik s kočijama i imat će slobodan termin posjete na ergelu. Također, bit će prisutan Kasački klub Diamant, a posjetiteljima preporučamo i posjet Toplicama Lipik da se obitelji dođu okupati u bazenu s geotermalnom vodom. Dosta toga će Lipik ponuditi, a posjetitelji će moći vidjeti puno toga što nisu vidjeli prošlih godina – navodi.

Sajam će završiti u 16 i 30 sati s dječjim cvjetnim programom i nastupom osnovnoškolaca, mažoretkinja i Plesnog kluba Lipik. Sve informacije o Sajmu cvijeća i ukrasnog bilja u Lipiku mogu se pronaći na Facebook stranici Sajam cvijeća Lipik i Visit Lipik te na web stranici Turističke zajednice Grada Lipika.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!