Zašto žene trebaju orgazam? Da imaju manje prištića, zdraviju kosu, da su mršavije, pametnije…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kako ima u svijetu dan za sve i svašta, tako je jučer bio Dan orgazma. Kolumnistica Jutarnjeg Snježana Pavić pita se zašto većina žena laže da imaju orgazam? 68 posto, kaže jedno istraživanje. Zašto lažemo da nam je dobro u seksu, a nije nam dobro? “Anorgazmija je nedostatak spolnog zadovoljstva, piše u Hrvatskoj enciklopediji. “Znak je emocionalnih problema prema suprotnomu spolu, najčešće ambivalencije”, kaže hrvatska državno financirana pamet. Istraživanja kažu da dvije trećine žena neće doživjeti orgazam u redovnom seksu. Većina ih glumi da su svršile, jer tako je jednostavnije. U lezbijskom seksu žene nemaju problema s orgazmom, problem je seks s muškarcima”, piše ta novinarka.

Jedan drugi portal posvećen modi, ljepoti, lifestyle… journal.hr ističe razloge zašto ženama treba orgazam. Razloga je sijaset:

Manje prištića

Kako seks smanjuje razinu kortizola, uz učestale orgazme, mogli biste primijetiti veći sjaj kože, manje iritacija i upala. Tijekom naleta krvi u tijelo, dolazi i do prokrvljenosti našeg najvećeg organa – kože. 

Bolji san

Nakon zabave u krevetu – vrijeme je za najbolje spavanje koje ćete doživjeti! Naime, Uz oksitocin, tijekom seksa se oslobađa i prolaktin, hormon koji potiče san, što omogućuje brži san čak i ljudima koji imaju problem s insomnijom.

Mentalna stimulacija

Povećana cirkulacija u mozgu znači da se i on iznimno stimulira. Navodno zasjaji poput božićnog drvca! Zato dobar seks znači i kvalitetno vježbanje za mozak!

Zdravija kosa

Kako cijelo tijelo doživljava nalet krvi, pojačana cirkulacija dolazi i do vlasišta koje tada brže obnavlja vlasi te potiče rast čvršće, sjajnije i jače kose.

Anti-aging benefiti

Nećemo se lagati, načuli smo i mi za neke benefite sperme, ali ovdje definitivno ne mislimo na to. Kako orgazmi smanjuju krvni tlak, tako i usporavaju starenje, a navalom estrogena kožu čime mladom i podatnom. 

Smanjuje bolove

Iako je glavobolja najčešći način odgađanja seksa – jer kad je imate, često je seks i pojača – orgazam može smanjiti bolove u tijelu, pa i neugodne menstrualne grčeve. Kaže se da su orgazmi prirodni painkilleri…

Mršavljenje

Budimo realni, seks neće zamijeniti odlazak u teretanu, ali znamo da itekako dobro pokreće trošenje kalorija. No jeste li znali kako uz redoviti seks možete primijetiti uži struk i manje masnoće na području abdomena?! Dakle, žene uskih strukova su definitivno (seks) božice!, rezultati su istraživanja objavljeni u britanskom The Sunu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!