Počela je daruvarska MASKA – dječji kazališni festival koji je ove godine rezervirao više od 1600 mjesta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Posebno uzbudljivo vrijeme u godini stiglo je za male daruvarčane jer počela je jedna od njihovih omiljenih manifestacija. Riječ je o sada već tradicionalnom izdanju MASKE, točnije 17.-om izdanju MAlog Sajma KAzališta. Prva predstava održana je jučer, a već danas uslijedio je nastavak programa. Manifestaciju je organiziralo Pučko otvoreno učilište, a u četiri dana djecu očekuju razne predstave i zagarantirana zabava.

– MASKA okuplja veliki niz kazališnih predstava. Svake godine nudimo program svim uzrastima, od najniže vrtićke pa do srednjoškolske dobi. Zanimljivo je da uvijek biramo kvalitetne i zanimljive predstave dobrih kazališnih kuća te ih nudimo svim ustanovama u gradu Daruvaru i šire – otkriva Vladan Ivković, umjetnički voditelj Maske.

Predstave se održavaju u daruvarskoj kino dvorani i na središnjem gradskom trgu, a ukupno će biti izvedeno 12 predstava.

– Festival završava u subotu, 24. rujna i to s programom namijenjenom zabavi jer dolaze nas zabavljači, klaunovi, žongleri i slično. Program u tjednu namijenjen je djeci koja pohađaju škole i vrtiće. Moram reći da je posjećenost izvrsna, a rezervirano je preko 1600 mjesta za sve naše predstave – dodaje.

MASKA je i svojevrstan kazališni odgoj jer djeca od malih nogu uče kako kazališta funkcioniraju.

– Inzistiramo na tome da svaki učenik dobije svoju ulaznicu kako bi znao pronaći svoj red, sjesti na svoje mjesto. Djecu se upućuje da se na kazališnim predstavama ne gricka, ne pije, ne šuška, isključi mobitel, a na kraju predstave da se glumce treba pozdraviti pljeskom – navodi Ivković.

Omiljena dječja manifestacija jedva čeka neke nove generacije naučiti čarima kazališta te im uz sjajne predstave dokazati koliko kazalište i kazališni glumci mogu biti zanimljivi.

FOTO: Facebook MASKA – Mali sajam kazališta


PODIJELI S PRIJATELJIMA!