Garešnica: Održana promocija romana Ane Šedlbauer

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA: U prepunom  garešničkom Centru za posjetitelje Natura 2000 prošle subote održana je promocija romana prvijenca ‘Isa’ autorice Ane Šedlbauer.

Ana je glazbenica i književnica. Diplomirala je teoriju glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Živi u Garešnici, radi u Umjetničkoj školi Frane Lučića u Velikoj Gorici. Izdavač je romana Ogranak Matice Hrvatske u Garešnici, a Grad Garešnica i Bjelovarsko-bilogorska županija financijski su pomogli izdavanje knjige.

Promocija je bila književno-glazbeni događaj u kojemu su posjetitelji istinski uživali. ‘Isa’ je alegorijski roman za djecu i odrasle od 10 do 100 godina. Priča je to o djevojci bez sjećanja, djevojčici koja želi vidjeti svijet, ženi koja zna sve njegove tajne, jednom čudnovatom putovanju i potrazi za odgovorom na najvažnije pitanje koje ćemo ikada postaviti: Tko sam ja?

Spontana ideja

Ideju za roman autorica je dobila vrlo spontano. Željela je napisati bajku, imala je jasnu ideju da roman treba biti alegorija i da će glavni lik biti dijete jer djeca su ono najiskrenije i najkreativnije u društvu. To je dijete istovremeno i ono naše unutarnje dijete koje uvijek ima odgovor i uvijek zna što odabrati, samo mi kako odrastamo prestanemo slušati to dijete. Autoričina je namjera bila napisati bajku, tekst koji bi bio putokaz povratka prema našemu vlastitome djetetu koje svi imamo u sebi i jako dobro poznajemo njegov glas. Knjiga će ohrabriti čitatelje da češće poslušaju glas djeteta u sebi.

Tijekom promocije knjige prikazani su likovni radovi učenika 4.b razreda Osnovne škole Garešnica koji prikazuju motive Ise. Na taj je način autorica ostvarila projekt Umjetnost u zajednici u suradnji s učiteljicom Andreom Kovač, a djeca su dobila važnu ulogu što je i suština romana, kaže autorica Ana Šedlbauer. Za čaroban glazbeni ugođaj pobrinuli su se autoričini učenici Marko Vucković i Jan Plevko, studenti Muzičke akademije, na koje je autorica posebno ponosna jer su stasali u ozbiljne, mlade, profesionalne glazbenike na pragu Master diplome. Ani želimo puno sreće s Isom te se radujemo njenim novim književnim ostvarajima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!