Koljićev recept za uspjeh: Bjelovarski doručak na švedskom stolu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poznati ugostitelj Srećko Koljić početkom travnja preuzima jedini bjelovarski hotel i otvara novu stranicu u bilogorskom turizmu. Hotel Central smješten je u centru grada i trenutno je jedini smještajni objekt u ovom dijelu Bilogore koji može smjestiti čitav autobus gostiju, što u turistički nerazvijenim krajevima predstavlja osnovnu jedinicu mjere.

Usto, hotel, za razliku od većine privatnih iznajmljivača, nudi i hranu što ga čini idealnim izborom za poslovni segment.

„Bjelovar bilježi sve više turističkih posjeta, uskoro očekujemo i toplice i smatram da u gradu ove veličine svakako ima mjesta za jedan kvalitetno vođen hotel. Čim ga u travnju preuzmemo, krećemo s preuređenjem koje će ići u fazama. Bitno je napomenuti da hotel ni u jednom trenutku neće biti zatvoren”, pojašnjava Koljić koji će svojom energijom i iskustvom svakako uliti novi život u jedini bjelovarski hotel.

Dani otvorenih vrata

Dodaje kako će vrlo brzo nakon preuzimanja organizirati dane otvorenih vrata i omogućiti sugrađanima da se upoznaju s novim konceptom poslovanja, ali i da daju svoje prijedloge i dojmove.

„Od samog početka snažno ćemo se oslanjati na domaće snage pa ćemo tako u uređenju hotelu surađivati s Primom i Kronospanom, imat ćemo njihove nove linije. Naravno, sve ili većinu radova obavljat će bjelovarski obrtnici i poduzetnici. Jednako tako, gostima ćemo nuditi bjelovarski doručak i otprilike 80 posto namirnica bit će iz bjelovarskog kraja, kao što je to i sada slučaj u Franzu. Gosti hotela sada mogu samo doručkovati, a mi ćemo nuditi puni pansion, dakle i ručak i večeru. I sve to od lokalnih, svježih, zdravih i vrlo ukusnih lokalnih namirnica”, najavljuje Koljić te dodaje da će ponuditi suradnju lokalnim iznajmljivačima.

„Svim bjelovarskim iznajmljivačima nudit ćemo kao opciju doručak u hotelu za njihove goste, a ako netko od naših gostiju poželi spavati izvan grada, preporučivat ćemo smještaj naših iznajmljivača. Jednako tako, želimo gostima nuditi sve turističke i ostale sadržaje kojima Bjelovar raspolaže i tu ćemo trebati i suradnju s turističkim zajednicama”, govori Koljić.

Inače, u hotelu je 48 soba s 90-ak ležaja na tri kata, a tu su i dvije sale kapaciteta 80 ljudi u kojima će se organizirati domjenci, od prve pričesti do karmina i manjih svatova.

„Hotel je trenutno kategoriziran s tri zvjezdice, a mi idemo na 3+ zvjezdice. Jednako tako, hotel ima parkiralište u centru grada s 40-ak parkirališnih mjesta koje ćemo otvoriti građanima. Ostat će u režimu naplate, ali neće se više morati ići na recepciju hotela za plaćanje”, napominje Koljić. U hotelu je trenutno pet zaposlenika i svi će nastaviti raditi, a Koljić očekuje i da će uskoro biti novog zapošljavanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!