U Hercegovac se vraćaju Budnica, Dani krumpira i mnoštvo drugih manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Ove godine u Hercegovac se vraća dvodnevna manifestacija Dani krumpira. Kako organizacija takve manifestacije zahtijeva planiranje unaprijed, već su poznati i glazbeni izvođači koji će podići atmosferu u Hercegovcu. Načelnik, Boro Bašljan.

– Imamo nekoliko izvođača tijekom ta dva dana, a glavni od njih je koncert Mladena Grdovića u subotu, 20. kolovoza navečer u centru Hercegovca. Sve smo to morali posložiti prije više od mjesec dana te organizirati hodograme događanja – ističe.

Kao i Bjelovar, i Hercegovac će 1. svibnja održati svoju moto budnicu.

– Imamo budnicu Češke besede Hercegovac, to je povezano s Praznikom rada 1. svibnja. Mi ujedno u Ilovskom Klokočevcu kuhamo grah i obilježavamo još nešto što je bilo izuzetno bitno za ovaj naš dio. Radi se o godišnjici operacije Bljesak u zapadnoj Slavoniji – naglašava Bašljan.

Nakon toga, 15. svibnja održat će se Majski susreti, a 22. svibnja Motorijada. Tijekom ovog ljeta će se u općini održati i Dani pučkog teatra, Večer folklora, Kotličijada i Roštiljada. Sve manifestacije bit će na radost mještana koji su ovakva događanja nakon pandemije jedva dočekali.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!