Neki Rovišćani ne vjeruju u popis stanovništva! Predavac je ‘anektirao’ dva sela, zato ih je više!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE/PREDAVAC – Primjedba, napomena, opaska, nazovite to kako hoćete, ali mi smo je dobili. Čini se da naš objavljeni članak o popisu stanovništva u Rovišću i Predavcu nije sjeo baš svim mještanima, pa smo dobili “po prstima”. Točnije, svoj komentar o članku, koji u cijelosti možete pročitati ovdje, poslao je Goran Tanjić.

– Predavac kao mjesto je prije 10 do 15 godina pripojio sela Marići i Dijebali te su tako i povećali broj stanovnika. Do tada je Rovišće uvijek imalo veći broj stanovnika, a tako je i danas ako se izuzmu navedena sela. Kada bi na isti način Rovišće pripojilo neka od sela u svojoj blizini, recimo Gornje Rovišće ili Tuk koliko bi onda imalo stanovnika? Treba malo provjeriti činjenice prije pisanja teksta – navodi u priopćenju Tanjić.

Ne znamo što je u našem članku sporno s obzirom na to da sela Marići i Dijebala više ne postoje pa popisivači u općini Rovišće nisu mogli prebrojati žitelje tih nepostojećih mjesta. Popis ne laže, a popis kaže da Predavac ima 1150 stanovnika, a Rovišće 1045. Ako lažu oni, lažemo i mi.

Što bi bilo kad bi bilo da se neko selo pripoji Rovišću, ne možemo znati. Možda za deset godina Rovišće na svoj mlin navuče pokoje naselje, kao što je Predavac to učinio prije 10 do 15 godina pa napokon popis bude “pravedan”.

Činjenice su na stolu odnosno na stranicama Državnog zavoda za statistiku.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!