Glasnogovornik Vlade najavio da će država graditi novi nogometni stadion u Zagrebu. Evo koji će u rekonstrukciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Maksimirski stadion već dugi niz godina je veliko ruglo u Zagrebu i unatoč fantastičnim rezultatima reprezentacije i Dinama nogometaši igraju na stadionu koji je ispod europske razine.

No, u emisiji HRT-a ‘Otvoreno’ tema je bila izgradnja stadiona u Zagrebu gdje je glasnogovornik Vlade Marko Milić najavio pokretanje izgradnje stadiona i još nekih infrastrukturnih projekata. 

-Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina diljem Hrvatske. Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti početkom nove godine – kazao je glasnogovornik Milić i dodaje. 

Rekonstrukcija Poljuda i stadiona u Rijeci

-On uvodi novitet da Vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Vlada će konzultirati ekspertizu HNS-a i druge aktere. Sad se stvorio politički i financijski okvir na kojem radimo te u okviru konzultacija s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta radimo na tome da se pronađe financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrao Dinamo i gdje igra hrvatska reprezentacija. Tu se misli i na Split gdje je reprezentacija igrala niz utakmica. Treba čestitati HNS-u što je vratio reprezentaciju u Split. Također Rijeka i drugi gradovi koji imaju sportske građevine koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju – izjavio je Milić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!