Dinamo ispao neregularnim golom u neregularnom dijelu utakmice nakon neregularno dosuđenog kaznenog udarca.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bilo je to najbizarnijih tri minute ikada. Nakon prvih 90 minuta Dinamo je imao prolaz, vodio je protiv AEK-a u Ateni 2:0. (Prva utakmica u Zagrebu završena je rezultatom 1:2 za AEK.)
Četvrti sudac označio je pet minuta sučeve nadoknade.
Prvi gol Dinamo je primio u 92. minuti.
Dakle, ukupno gledano, bilo je to dva puta po 2:1 i ide se u produžetke.

Sučeva nadoknada već je odavno protekla kada se jedna lopta koja je odozgo padala na rame AEKovog nogometaša odbila od njega i pogodila dinamovog igrača Ljubičića u ruku iz neposredne blizine (cca 10-20cm). Ljubičićeva ruka u tom je trenutku ispod visine ramena u sasvim prirodnom položaju skakača. On taj odbijanac od tijela grčkog nogometaša nikako ne može izbjeći i kad bi htio.

U neregularnom vremenu, norveški sudac sudi neregularni kazneni udarac. Livaković brani taj neregularni kazneni udarac u neregularnom vremenu. Prije nego AEKov igrač upucuje loptu s 11 metara prema golu Livakovića, jedan AEKov igrač prije svih ostalih neregularno ulazi u kazneni prostor i kad se lopta koju je dinamov golman Livaković obranio odbija od njega, taj igrač koji je prije vremena ušao u kazneni prostor dolazi do nje prije ostalih, što je i logično, i postiže neregularan gol.

Taj igrač zove se Domagoj Vida, bivši igrač Dinama.

I na kraju najočitija pogreška i najgrublje kršenje pravila igre. S obzirom da se već igra pet minuta duže od sučevog dodatka, taj kazneni udarac je trebao biti izveden tako da se sagleda samo efekt tog kaznenog udarca, a nipošto nije trebalo dozvoliti igračima da čekaju na eventualni odbijanac. Utakmicu je trebalo završiti čim se vidio efekt udarca (pogodak ili obrana vratara). Pravila su javno dostupna na stranicama IFAB-a.

Očito je da se norveški sudac potpuno pogubio, ali na žalost pogubili su se i Dinamovi igrači, ali i klupa.

I to pokazuje da svima njima ove sezone nije mjesto u Ligi prvaka, jer to nije mjesto na kojem bi se sudac trebao učiti suditi, igrači trebali učiti usredotočenosti na igru, a time i sučeve odluke, Bišćan i dinamova klupa na vođenje utakmice i ukazivanje sucu na neregularnosti, zaštitu digniteta vlastitog kluba, pa i pritisak na njega i po cijenu kartona, baš kao što su to tijekom cijele utakmice radili Grci.

Nevjerojatno kako mi Hrvati šutke podnosimo neregularnosti.

Dakako, glavna zvijezda je ipak norveški sudac. Snimku zadnjih pet minuta susreta AEK – Dinamo trebalo bi poslati svim sucima svijeta da nauče kako nikada u životu ne smiju suditi. Takav niz amaterskih pogrešaka u tako kratkom vremenu, na jednoj utakmici, rijetko se viđa.

Ali, nekako se čini da sve to i nije moglo drugačije završiti. Jer, podsjetimo, počelo je divljačkim neredima u Ateni prije nešto manje od dva tjedna, u kojima je ubijena jedna osoba. U tim neredima istaknutu rolu imao je i huliganski krak BBB, njih oko 150, zbog čega je prva utakmica odgođena. Time su spomenuti huligani teško naštetili Dinamu, klubu koji navodno vole, podupiru, za koji bi dali sve i koji je navodno smisao njihova postojanja.

Bizarno zar ne?

Foto: FAH, KN
Video: MaxTV


PODIJELI S PRIJATELJIMA!