Dječji gradonačelnik Bjelovara Ivan Rukavina: Borit ću se protiv fizičkog i psihičkog zlostavljanja djece!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ivan Rukavina, učenik 6.B razreda III. osnovne škole Bjelovar novi je dječji gradonačelnik Bjelovara. Odlučilo je tako novo bjelovarsko Dječje Gradsko vijeće koje nije imalo nimalo lagan zadatak, s obzirom da su svi ovogodišnji kandidati za laskavu titulu imali zanimljive i vrlo ambiciozne predizborne programe. Mladi gradonačelnik otkrio je zbog čega se uopće odlučio upustiti u ovu avanturu.

-Kandidirao sam se jer želim sudjelovati na sjednicama na kojima se govori i odlučuje o nama djeci. Želim javno govoriti o željama i potrebama mojih kolegica i kolega vršnjaka – kazao je Ivan koji je pokazao da je itekako svjestan problema s kojima se susreću maleni Bjelovarčani. Za primjer  je istaknuo zatvaranje jedinog zatvorenog bazena u Bjelovaru, zbog kojeg je i sam morao prekinuti treniranje plivanja.

-Smatram da bi se djeca u Bjelovaru trebala više baviti sportom i aktivnostima u prirodi jer je to neophodno za normalan rast i razvoj. Učinit ću sve da u svojoj moći da se fizičko i psihičko zlostavljanje djece svede na minimum. Drago mojij vršnjaci, neću vas iznevjeriti – poručio je mladi gradonačelnik..

Osim gradonačelnika, u Dječje vijeće imenovano je i 19 novih članova koje su birali učenice i učenici od četvrtog do sedmog razreda.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!