BOŽIĆNA PRIČA NA SALAJLANDU Grabovnicu osvijetlilo pet milijuna lampica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Prava božićna čarolija i ove se godine sprema na imanju obitelji Salaj u Grabovnici pored Čazme, na popularnom SalajLandu. Iako će tradicionalna Božićna priča za posjetitelje službeno biti otvorena uoči samog Adventa, u petak, 29. studenog, ovih je dana u Grabovnici održano predstavljanje ovogodišnje manifestacije. Tim povodom na imanju je zasvijetlilo nevjerojatnih 5 milijuna lampica koje su ove godine obogaćene s 1500 božićnih kugli, novim načinom ukrašavanja, takozvanim ice-lightom, a da bi priča bila potpuna, u planu je i veliki vatromet svakog dana manifestacije te još puno novosti. Sve se pripremalo još od srpnja. Više o tome otkriva nam Dina Bralić iz SalajLanda. Dina, što je još novo vezano uz Božićnu priču ove godine?

-U odnosu na prošlu godinu imanje se proširilo, tako da posjetitelje ove godine očekuje oko tri kilometra puteljaka i 10 hektara uređenih i ukrašenih površina – kaže Bralić.

Za Božićnu bajku u Grabovnici se već nadaleko zna, a posjetitelji već godinama stižu iz svih dijelova svijeta. Tako bi trebalo biti i ove godine.

-Prošle godine imali smo oko 120 tisuća posjetitelja. S obzirom na broj najavljenih grupa, ali i individualne najave, ta bi brojka ove godine trebala dodatno porasti. Već imamo najave iz susjednih zemalja, Španjolske, Belgije, Tajvana, Tajlanda, Filipina i drugih zemalja – otkriva naša sugovornica.

Ove godine organizatori su pojednostavili i nabavu ulaznica za manifestaciju. Prošle godine one su se mogle kupiti samo na ulazu na imanje, dok su ove godine dostupne i online.

-Unatoč proširenju imanja i povećanju broja lampica, cijena ulaznica ostala je ista kao i prošle godine. Za individualne posjete cijena je 40 kuna po osobi, s tim da djeca mlađa od sedam godina ne plaćaju ulaz. Parking je i dalje za sve goste besplatan – kaže Bralić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!