NE PLASTICI Adventski kolačići i kuhano vino ove godine stižu u eko ambalaži

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Advent bez plastike“, moto je većine organizatora koji su diljem gradova središnje Hrvatske pazili koje će materijale koristiti za serviranje hrane i pića,  prilikom organiziranja najpopularnijih zimskih manifestacija. Još na nedavnom predstavljanju zagrebačkog Adventa, na kojemu su ogromna očekivanja da i ove godine bude izuzetan, direktorica Turističke zajednice, Martina Bienenfeld, dala je naslutiti da je plastika itekako nepopularna.

-Ove će se godine papir više koristiti za pribor za jelo. Cilj nam je što više zamijeniti plastiku prirodnim materijalima, istaknula je Bienenfeld. Svoj doprinos ekološkim materijalima, dali su i Bjelovarčani. Naime, na Adventu u Bjelovaru također se vodilo računa koje materijale koristiti, a koje izbjegavati. Što se promijenilo u odnosu na prošle godine – kazao je Slaven Klobučar iz Turističke zajednice Bilogora – Bjelovar.

-Svi napitci koje ćemo prodavati, bit će servirani u papirnatim čašama. I to je već odmak, budući da upravo najviše te ambalaže prolazi kroz Advent. Cilj nam je maksimalno približiti se zelenoj ambalaži i što manje zagađivati okoliš. Nitko ne želi proizvoditi smeće koje nikome nije potrebno. Ambalaža u kojoj će se prodavati božićni keksi također je od papira. Krajnji cilj nam je biti u ekološkom, zelenom duhu – zaključio je Klobučar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!