EUROPSKI FONDOVI Svaka sedma državna kuna stiže u Bjelovarsko-bilogorsku županiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR  – 15 i pol milijuna kuna vrijedne ugovore su s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisali Grad Bjelovar i pet okolnih općina. Od tog iznosa, čak deset milijuna odlazi u Bjelovar, za zadovoljstvom navodi bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Energetska obnova zgrade I. osnovne škole vrijedna je 2,7 milijuna kuna, za energetsku obnovu V. osnovne škole smo dobili 1,1 milijun kuna. Tu je i energetska obnova Doma kulture vrijedna 2,8 milijuna kuna, energetska obnova društvenog doma Zvijerci od 277 tisuća kuna te energetska obnova dječjeg vrtića Radničko naselje za koju smo dobili 224 tisuće kuna – nabraja Hrebak koji je potpisao ugovore za 14 projekata vrijednih ukupno oko 100 milijuna kuna. Spomenutim ugovorima Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira dio koji za svoje europske projekte moraju dati gradovi i općine. Uz bjelovarske, ugovori su potpisani i za ugovore u Kapeli, Rovišću, Šandrovcu, Štefanju i Velikom Trojstvu. Država je za to ove godine osigurala 300 milijuna kuna, a velik dio odlazi na područje Bjelovarsko-bilogorske županije. Pravo na sufinanciranje je ostvarilo 55 projekata ističe državni tajnik Ministarstva Velimir Žunac.

-Riječ je o iznosu od 44 milijuna kuna. Kada to gledamo u odnosu na 300 milijuna, ispada da je svaka sedma kuna iz Republike Hrvatske završila u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, što je zaista veliko postignuće, ali i dokaz da postoje spremni, ugovoreni projekti, a vjerujem i projekti za budućnost – napominje Žunac.

Fondovska budućnost je, uvjerava on, svijetla jer su u tijeku intenzivne pripreme za sljedeće financijsko razdoblje od 2021.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!