ČAZMA – Prijeko potrebnu energetsku obnovu je dočekala Osnovna škola Čazma. Građena je u dvije faze – prva je bila 1957-te, druga 1974-te i sada ju čeka potpuna obnova naglasila je za potpisa ugovora s izvođačem radova ravnateljica, Lidija Osman.

-Predviđena je sanacija krova iznad grijanog prostora, kao i izolacija vanjskoj zida tog prostora, uklanjanje postojećih slojeva poda i postava toplinske izolacije poda. Potom zamjena stolarije, zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom i drugo – navela je ravnateljica, koja je zahvalila Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Regionalnoj razvoj agenciji na podršci u pripremi i realizaciji spomenutog projekta.

Ravnateljica škole je zahvalila Županiji i Regionalnoj razvojnoj agenciji

Kako će se u sklopu radova promijeniti i sustav grijanja, očekuje se ušteda energije od 55 posto. Projekt je to vrijedan 9,8 milijuna kuna, pri čemu je 7,3 milijuna povučeno iz EU fondova, a ostatak financira Bjelovarsko-bilogorska županija. Školstvo mora biti prioritet naglasio je župan, Damir Bajs.

-Prema službenim podacima Ministarstva financija, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj. U ovom trenutku imamo 44 škole koje su ili obnovljene, ili su radovi u tijeku, ili će tek biti obnovljene, s obzirom da su sredstva za tu namjenu osigurana – naglasio je Bajs

U njih će se uložiti 160 milijuna kuna, od čega se 20 milijuna odnosi na škole na čazmanskom području.

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Članak nema ocjena. Budi prvi i ocijeni ga.

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!