OBNOVA ŠKOLA Na red stigla i čazmanska vremešna ljepotica, ulaže se gotovo 10 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Prijeko potrebnu energetsku obnovu je dočekala Osnovna škola Čazma. Građena je u dvije faze – prva je bila 1957-te, druga 1974-te i sada ju čeka potpuna obnova naglasila je za potpisa ugovora s izvođačem radova ravnateljica, Lidija Osman.

-Predviđena je sanacija krova iznad grijanog prostora, kao i izolacija vanjskoj zida tog prostora, uklanjanje postojećih slojeva poda i postava toplinske izolacije poda. Potom zamjena stolarije, zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom i drugo – navela je ravnateljica, koja je zahvalila Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Regionalnoj razvoj agenciji na podršci u pripremi i realizaciji spomenutog projekta.

Ravnateljica škole je zahvalila Županiji i Regionalnoj razvojnoj agenciji

Kako će se u sklopu radova promijeniti i sustav grijanja, očekuje se ušteda energije od 55 posto. Projekt je to vrijedan 9,8 milijuna kuna, pri čemu je 7,3 milijuna povučeno iz EU fondova, a ostatak financira Bjelovarsko-bilogorska županija. Školstvo mora biti prioritet naglasio je župan, Damir Bajs.

-Prema službenim podacima Ministarstva financija, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je županija u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo u Republici Hrvatskoj. U ovom trenutku imamo 44 škole koje su ili obnovljene, ili su radovi u tijeku, ili će tek biti obnovljene, s obzirom da su sredstva za tu namjenu osigurana – naglasio je Bajs

U njih će se uložiti 160 milijuna kuna, od čega se 20 milijuna odnosi na škole na čazmanskom području.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!