POTPORE MANJINAMA Za infrastrukturu 1,3 milijuna kuna u 11 lokalnih samouprava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Predstavnici dva grada i devet općina Bjelovarsko – bilogorske županije potpisali su s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU ugovore vrijedne 1,3 milijuna kuna. Bespovratna sredstva ostvarili su zahvaljujući Programu za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Domaćin potpisivanja ugovora bila je Općina Hercegovac kojoj je za unapređenje pješačke staze u Velikoj Trnavi odobreno 150 tisuća kuna.

-Mi smo završili projekt koji smo kandidirali. Radi se o nogostupu koji povezuje dva naselja, Veliku Trnavu i Hercegovac. Vrijednost radova je 450 tisuća kuna – pojasnio je hercegovčanski načelnik Boro Bašljan.

U Hercegovcu, pojasnio je Bašljan, živi devet posto Čeha koji složno žive s hrvatskim narodom i unapređuju razvoj cijele zajednice. A dio unapređenja svakako je i izgrađena pješačka staza. Većinom već odrađene projekte, pohvalio je i državni tajnik Velimir Žunac, istaknuvši kako je na raspolaganju bilo ukupno 15 milijuna kuna.

-Gotovo sve jedinice lokalne samouprave povukle su određen dio novca, naravno, govorim o onima koje su ostvarile pravo na prijavljivanje – kazao je Žunac.

Zahvaljujući inicijativi Kluba zastupnika nacionalnih manjina, a uz potporu Vlade RH, odrađeni su brojni projekti.

-Izgradile su se pješačke staze, asfaltirale nerazvrstane ceste, uredila su se groblja, obnovili društveni objekti i tako dalje. U svakom slučaju, riječ je o projektima koji će doprinijeti unapređenju života na prostorima koja ste vi odabrali – kazao je Žunac uoči potpisivanja ugovora i zaključio kako su ključni faktor za povlačenje europskog, ali i državnog novca, svakako već unaprijed spremni projekti. Potpisivanju su, uz predstavnike jedinica lokalnih samouprava, nazočili saborski zastupnici Miro Totgergeli i Vladimir Bilek te Tanja Novotni Golubić, zamjenica župana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!