NAGRADE ZA IZVRSNOST Rotary klub Bjelovar odao priznanje uspješnim mladim STEM-ovcima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR –  Bjelovarski Rotary klub je nagradio bjelovarske učenike koji su prošle školske godine ostvarili iznimne rezultate iz STEM područja na državnoj razini. Upravo u STEM-u leži ključ kako razviti grad i mlade zadržati u njemu, drže Rotarijanci, pa je i njihova nagrada od dvije tisuće kuna korak u tom smjeru.

-Smatramo da je jedan izvrstan poticaj za njihov daljnji napredak. Mi ćemo ustrajati na tome i to će biti tradicionalno i dalje naš program, jedan od programa u našem nagrađivanju, rekao je potpredsjednik Rotary kluba Bjelovar, Boris Kirin.

Lijepo je primiti nagradu – to je dokaz da se znanje i trud ipak prepoznaju kaže sada student mehatronike Vedran Josić.

-To nam govori da nismo ništa radili bezveze već da to ima neku svrhu, neki cilj i da to nije gubljenje vremena – istaknuo je Josić.

On je kao maturant bjelovarske Tehničke škole s Karlom Pušićem osvojio drugo mjesto na državnom natjecanju iz robotike na kojem su se predstavili svojim robotskim viličarom. Lijepo je priznanje, a lijepa je i nagrada od dvije tisuće kuna koju su dobili. Ona je otišla i u ruke dvostrukog brončanog s državnog prvenstva iz inormatike Martina Vrbovčana, sada gimnazijalca – tada učenika IV. osnovne škole. Nagradu će uložiti u ono što ga najviše zanima –  informatiku.

-Vjerojatno ću to iskoristiti za svoje projekte, u nešto što mogu dobro iskoristiti – rekao je Vrbovčan.

Uz Martina Vrbovčana, Vedrana Josića i Karla Pušića, dvije tisuće kuna nagrade je osvojio i Luka Ćurić – bivši bjelovarski gimnazijalac, danas brucoš FER-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!