ČAZMANSKI PACIJENTI ZBUNJENI ZBOG ČEKANJA NALAZA Zašto se krv na analizu vozila u drugi grad?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Što se događa u laboratoriju u Čazmi i gdje zapinje s analizom uzoraka krvi, pitanje je koje su si postavili mnogi Čazmanci, ali i HSS-ova Andrea Prugovečki Klepac na  posljednjoj Županijskoj skupštini.

-Onkološki bolesnici su mi dali informaciju da ne mogu u istom danu kada izvade krv dobiti nalaz navodno jer se krv svakog dana iz Čazme prevozi u Garešnicu – upozorila je Prugovečki Klepac.

Da je uistinu bilo tako potvrdili su nam u županijskom Domu zdravlja. Razlog – u Čazmi krv nije imao tko analizirati, a srećom, takvo je stanje privremeno. Naime, od 4. listopada do 4. studenog su laboratorijske tehničarke u Čazmi bile na bolovanju, a na raspisan natječaj za zapošljavanje na zamjenu se javila tek jedna osoba.

-Zbog nemogućnosti drugačije organizacije rada u tom periodu kada su dvije laboratorijske tehničarke bile na bolovanju, uzorci krvi pacijenata su transportirani u Garešnicu gdje su isti dan napravljene analize te su nalazi istoga dana poslani u liječničke ordinacije ali oko 15,30 sati nakon prijepodnevne smjene liječnika tako da su ih oni vidjeli drugi dan. Liječnici u Čazmi su obaviješteni o ovakvom načinu rada – navodi u odgovoru na naš upit ravnateljica Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije Ljubica Čaić.

S obzirom da se jedna laboratorijska tehničarka u međuvremenu vratila s bolovanja, uzorci krvi se sada ponovno obrađuju u Čazmi i u ordinacije liječnika šalju istog dana u prijepodnevnoj smjeni, navodi Čaić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!