MINISTRICA OBULJEN KORŽINEK U BJELOVARU Sastao se Nacionalni odbor za kulturu HDZ-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nacionalni Odbor za kulturu Hrvatske demokratske zajednice je svoju sjednicu sinoć održao u Bjelovaru. Bila je to prilika da se ministrici kulture Nini Obuljen Koržinek predstave lokalne teme, rekao je predsjednik županijskog HDZ-a, Miro Totgergeli. Jedno od pitanja koje treba riješiti je prostor Državnog arhiva u Bjelovaru. I Ministarstvu i Gradu i biskupiji je u interesu pronaći trajno rješenje naglasila je ministrica.

 -Vjerujem da ćemo u sljedećoj financijskoj perspektivi imati mogućnost angažiranije pristupiti razvoju mreže arhiva, pa u tom smislu kada se nađe rješenje i u Bjelovaru sigurno ćemo, kao i u drugim gradovima, pristupiti obnovi i trajnom rješavanju pitanja smještaja arhiva – rekla je Obuljen Koržinek i napomenula da prostor mora pronaći grad, a ministarstvo brine o financiranju i opremanju.

Prije same sjednice HDZ-ovog Odbora za kulturu, Obuljen Koržinek je obišla stalni muzejski postav Domovinskog rata. Iznenađuje, rekla je, da iza toga ne stoji profesionalna muzejska institucija. Njegovi osnivači se nadaju pomoći koja će im, prema svemu sudeći i stići.

-Vjerujem da ćemo naći način da podržimo tu hvalevrijednu inicijativu da i ova zbirka dobije odgovarajući prostor – rekla je ministrica kulture.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!