PRORAČUN POD KRITIKOM OPORBE: Gradonačelnik je kao Djed Mraz – ima vreću punu obećanja!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR -Gradonačelnik podsjeća na Djeda Mraza: obećanja puna vreća, ali se sva ne ispune – poručila je sa zajedničke presice bjelovarska oporba. Kapitalni projekti financirani iz proračuna se ne provode, a nema ih, kažu, ni u proračunu za sljedeću godinu. Među njima je i dogradnja škole u Ždralovima. Gradska vlast je lani odbila oporbeni prijedlog o gradnji VI. osnovne škole uz obrazloženje da će se dograditi ona u Ždralovima, a sada u prijedlogu proračuna nema ni gradnje ni dogradnje. Bjelovarska vlast ne samo da nije prihvatila njihov projekt već je odustala i od svog prigovorio je Bajsov Željko Paun. 

-Smatram da su time oštećena djeca, roditelji, pa i školstvo Grada Bjelovara – ustvrdio je Paun.

Nije im jasno ni zašto u proračunu više nema Centra za rehabilitaciju ‘Mali svemir’, a kritike su uputili i na projekte koje su pronašli u proračunskim brojkama. U prvom redu se to odnosi na novi stadion. Procjenjuje se da će se za njega morati izdvojiti ukupno 26 milijuna kuna pa je nejasno ako se proračun puni tako dobro kao što gradonačelnik kaže zašto je u proračunu za 2020. predviđena stavka od tek sedam milijuna.

-Zašto se onda tih 26 milijuna ne uloži odjednom, zašto se Grad ne zaduži, pokrene kompletnu izgradnju stadiona da tu priču završimo, a ne da se radi stadion u nekoliko faza koje će se razvući – upitao je Željko Pavleković s Nezavisne liste Damira Bajsa.

Ni s lokacijom zatvorenog bazena u Velikom Korenovu oporbenjaci nisu zadovoljni. Drugo rješenje je ponudila HNS-ova Jasna Višnjević koja drži da bi se on trebao graditi kraj postojećih bazena s obzirom da, kaže, za to već postoji potrebna dokumentacija. I dok građani nisu dobili ono što im je obećano, nastavila je gradska oporba, jesu ono što im nitko nije obećao – četiri puta veću cijenu odvoza otpada. Mali poduzetnik umjesto 35 kuna sada mora plaćati 185, a pri tome usluga nije četiri puta bolja, upozorio je SDP-ov Nenad Nekvapil.

Ne prihvate li se njihovi amandmani vezani uz projekte o kojima su pričali novinarima, oni neće prihvatiti bjelovarski proračun, jasna je bila oporba. (Danijela Mlinac)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!