IZBORI 2019. Tko su pobjednici HTV-ovog predizbornog sučeljavanja?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javno sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata izazvalo je veliko zanimanje javnosti i različite komentare. Portal Klikni.hr donosi ocjenu jučerašnjeg nastupa svakog pojedinog kandidata te predviđa rezultate u prvom izbornom krugu. Podsjetimo, za svoje favorite možete glasovati i prije nedjelje, u našoj online anketi Izbori 2019.

 

Nedjeljko Babić

Sadržajno nekonzistentan i neprikladno ležeran. Umjesto biračima, obraćao se svojim protukandidatima i voditeljima.

Ocjena: 5

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto.

 

Anto Đapić

Autentični predstavnik desnice, jasnih stavova i poruka, uvažava protukandidate. No, desnom biračkom tijelu obraćaju se još dva ozbiljna kandidata. Trebao je više poraditi na izgledu i odijevanju.

Ocjena: 7

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto.

 

Kolinda Grabar-Kitarović

Nakon niza gafova, dostojno predstavljala ulogu hrvatske predsjednice: educirana, iskusna, konzistentna. Na trenutak smo se prisjetili Kolinde iz prošle kampanje. Je li vratila dio izgubljenih birača?

Ocjena: 8

Kandidira za ulazak u drugi krug.

 

Dario Juričan

Kreator do sad neviđene predizborne parodije, kreativan, zabavan i dosljedan, ali vidno umoran i pomalo neuredan. Kazalište je ipak njegovo prirodno okruženje. Oni koji nisu pratili njegovu kampanju mogli su ostati malo zbunjeni i zatečeni.

Ocjena: 7

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto, ali možda nas i iznenadi.

 

Mislav Kolakušić

Antisistemski kandidat ograničenog interesa za ideologiju i svjetonazor. Politiku pokušava svesti na pravo, jer u tome najbolje pliva. Sve oko sebe gleda s visoka i svima docira. Bilo bi lijepo vidjeti da se koji put i nasmije.

Ocjena: 6

Njegov rezultat na izborima mogao bi se kretati oko 10 posto. Drugi krug čini se nedostižnim.

 

Dejan Kovač

Svoju mladost, obrazovanje i znanje mogao je i bolje iskoristiti, da na trenutke nije bio pretjerano samodopadan. Nedopustiv eksces prema ženi /predsjednici/, za nekog tko se predstavlja liberalom.

Ocjena: 5

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto.

 

Zoran Milanović

Sadržajno jasan i konzistentan. Zna kome se i zašto obraća. Na trenutke se pretjerano bavi sobom i prenaglašava svoja iskustva. Unatoč napadima kandidatkinje ekstremne ljevice, zadržao svoje biračko tijelo.

Ocjena: 8

Kandidira za ulazak u drugi krug.

 

Dalija Orešković

Nejasno kojim biračima se obraća, onima iz bazena prosvjednih glasača ili onim konvencionalnima. Ona je istovremeno vjernica, aktivistica i legalistica. Možda bi se umjesto za predsjednicu trebala natjecati za Glavnog državnog odvjetnika.

Ocjena: 7

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto.

 

Katarina Peović

Možda će neki njezine stavove nazvati revolucionarnima i retrogradnima, ali rijetko kad je netko javno, tako jasno artikulirao stavove krajnje hrvatske ljevice. Njezino biračko tijelo je ograničeno, ali još uvijek utjecajno. Hoće li pridobiti dio Milanovićevih glasača?

Ocjena: 7

Njezin rezultat na izborima prvi put će otkriti snagu krajnje ljevice u Hrvatskoj.

 

Ivan Pernar

Sve što je rekao, već je viđeno. On više nije jedini antisistemski kandidat, pretendent na protestne glasove. Kolakušić i Juričan zasjenili su njegov nastup.

Ocjena: 6

Rezultat na izborima – teško će prijeći 5 posto.

 

Miroslav Škoro

Iskustvom na estradi nije uspio nadomjestiti političko i predizborno neiskustvo. Na pola puta između zabavljača i političara, na trenutke je djelovao neuvjerljivo i izgubljeno. Borbu koju vodi s Predsjednicom za isto biračko tijelo centra i desnice, ovaj put je izgubio. No, još uvijek kandidira za drugi krug.

Ocjena: 6

Kandidira za ulazak u drugi krug.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!