IVANČIĆ UZVRAĆA UDARAC Nekorektno je na temelju jednog primjera govoriti o drastičnom poskupljenju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mali poduzetnik ima četiri puta veću cijenu odvoza otpada, ali nema četiri puta bolju uslugu – ustvrdio je na zajedničkoj pressici bjelovarske oporbe SDP-ov Nenad Nevkapil. Na to je na aktualnom satu Gradskog vijeća reagirao direktor Komunalca, Ivan Ivančić. Nekorektno je na temelju jednog primjera govoriti o drastičnom poskupljenju, poručio je. Stvar je u tome, rekao je, da sada oni koji više onečišćuju, više i plaćaju.

-Do sada se na temelju relativno malih poslovnih prostora, bez obzira na količinu, plaćao i mali iznos računa. Međutim, kada se stvar svede na količinu, a ona je propisana uredbom, tada se dogodi da poneki korisnik doživi iznenađenje zbog računa – rekao je Ivančić.

Jednako tako, nastavio je, nekim poduzetnicima je po istim tim kriterijama cijena manja jer imaju manje otpada. Kako bi opovrgnuo tvrdnju da je Bjelovar neslavni rekorder po cijeni odvoza otpada direktor Komunalca si je dao truda i popisao cijene odvoza u kontinentalnoj Hrvatskoj te ustvrdio kako je samo šest cijena nižih nego što su bjelovarske, a 42 su veće. Cijena odvoza u Bjelovaru za jedan odvoz mjesečno bez PDV-a iznosi 40,41 kunu.

-Donja Stubica – 110,35 kuna, Oroslavlje – 101,67, Krapina – 86.40, Varaždin – 82,33, Vrbovec – 48,56, Koprivnica – 51,48 – pobrojao je cijene Ivančić i napomenuo kako je prosječna cijena odvoza otpada 44 posto veća od bjelovarske. (Danijela Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!