TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN SDP-a Hrebak u brigama – je li župan Bajs ucijenjen?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iako na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije komentirao pressicu o incidentu svog vijećnika Igora Crnomarića koju je koalicija SDP-HNS-Nezavisna lista Damira Bajsa prije sjednice Vijeća održala ispred Gradske uprave, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na nju se, i to preko glasnogovornice Grada Kristine Turković, osvrnuo u sklopu današnjeg službenog priopćenja o najvažnijim zaključcima sa sjednice Vijeća. Nakon hvale na račun najvećeg proračuna u povijesti Bjelovara i novog smanjenja prireza, u priopćenju se nastavlja udarcima na račun SDP-a i partnerima. Iz navedenog se može zaključiti kako Hrebak ne bježi od odgovornosti svog, sada već bivšeg, vijećnika Crnomarića koji je na spomenuto mjesto podnio ostavku nakon što je u alkoholiziranom stanju prouzročio prometnu nesreću, no podsjeća se kako je provedena hitna procedura kako bi mu se osigurala zamjena u vijeću. Prozivke SDP-a, HNS-a i Bajsovih vijećnika na račun te situacije u dopisu se tumače kao panika zbog nekih njihovih grijeha.

-Riječ je o aktualnoj velikoj aferi gradskoga SDP-a u pokušaju zataškavanja sumnjivih radnji i potencijalnog kriminala na Bjelovarskom sajmu na kojem štite svog čovjeka, o čemu su izvještavali i nacionalni mediji. Isto tako, SDP želi prikriti i nedavno političko zapošljavanje predsjednice Gradskog odbora SDP-a Vanje Posavac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te ono o čemu bruje gradski kuloari, a vezano je uz zapošljavanje predsjednika Županijskog ogranka SDP-a Tihomira Jaića u jednoj županijskoj instituciji – stoji, među ostalim, u priopćenju koje je zaključeno ozbiljnom optužbom na račun SDP-a.

-Postavlja se pitanje jesu li SDP-ovci sve ovo izborili političkim ucjenama prema županu Bajsu, je li ovo „normalna“ i „antikorupcijska“ Hrvatska u koju se zaklinju Milanović i Bernardić ili sve samo žulja činjenica da je Bjelovar najtransparentniji grad u Hrvatskoj lišen svega što rade lideri bjelovarskog SDP-a – stoji u Hrebakovoj izjavi navedenoj u dopisu.

Jesu li Hrebakove brige za župana opravdane, pitali smo i samog Bajsa koji nam je kratko odgovorio kako će se o svemu očitovati naknadno, nakon što detaljno pročita Hrebakovo priopćenje.

Šef županijskog SDP-a Tihomir Jaić, za kojeg je Hrebak nekoliko puta u posljednjih nekoliko dana javno natuknuo kako ga Bajs kani zaposliti u jednoj županijskoj ustanovi, pak, potvrdio nam je kako se zaista javio na natječaj za radno mjesto u JURA-i – Javnoj ustanovi Razvojna agencija BBŽ. No, tvrdi kako to nije jedini natječaj za posao na koji se javio ovih dana.

-Javio sam se za posao na četiri različita mjesta, a vidjet ćemo hoću li i gdje dobiti posao. No, činjenica je da je danas, 19. prosinca, Tihomir Jaić još uvijek zaposlen u tvrtci Jaić Consulting, privatnoj tvrtci koju ima od 2007. godine. Ja još nikada nisam radio u državnoj firmi ili lokalnoj upravi, za razliku od Hrebaka koji cijeli život radi u državnoj upravi  – kazao je Jaić za Klikni.hr, dodajući kako niti u jednom trenutku o mogućem zaposlenju nije razgovarao sa županom Bajsom. Jaić ističe i kako bi Hrebak, kao bivši zaposlenik MUP-a, trebao znati kako je dužan bilo kakva saznanja o nezakonitostima prijaviti nadležnim službama. (Slavica Trgovac Martan)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!