AFERA SAJAM Posavac optužuje Hrebaka za pokušaj falsificiranja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Direktor Bjelovarskog sajma d.o.o. Davorin Posavac medijima se obratio priopćenjem u kojem tvrdi kako se predsjednik HSLS-a i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predomislio te traži izmjenu zapisnika Skupštine sajma koji je sam potpisao jer bi se, tvrdi Posavac, inače vidjelo da je ‘amenovao’ sve odluke Uprave. U priopćenju Posavac tvrdi kako je neprekidno pod medijskim napadima od strane Hrebaka, pri čemu on navodi milijunske gubitke i netransparentnost poslovanja Sajma. Posavac to demantira.

-Ja sam kao direktor tvrtku Bjelovarski sajam d.o.o. preuzeo 04.11.2013. kada je tvrtka bila u teškoj situaciji s blokiranim računom kada su postojali izgledni uvjeti za stečaj trgovačkog društva. U to vrijeme tvrtku su osnivači, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar godišnje iz proračuna pomagali s dva milijuna kuna, ali bez obzira na navedenu financijsku potporu tvrtka je dovedena u situaciju predstečaja. Da je tome tako, može se jasno iščitati u javno objavljenim podacima u FINA-i – navodi, među ostalim, u svom priopćenju Posavac.

Bez novca iz proračuna osnivača

Dodaje kako su u međuvremenu ukinute dotacije za Sajam iz županijskog i gradskog proračuna, te napominje kako je i iz financijskog izvješća vidljivo kako u 2018. godini Sajam nije dobio niti lipu od Grada ili Županije.

-Na današnji dan, 30. prosinca 2019., Bjelovarski sajam d.o.o. nema nikakvih dugovanja prema zaposlenicima, prema državi niti neplaćenih rata postojećih kredita. Trenutno stanje na financijskim računima iznosi 3 milijuna kuna što Bjelovarski sajam, uz potvrdu financijskih institucija, svrstava u zlatni razred boniteta u Republici Hrvatskoj – naglašava Posavac.

Dodaje kako mu je, na zahtjev Grada te uz potvrdu većinskog vlasnika, uz redovita financijska izvješća Skupština društva naredila provede i niz dodatnih revizija koja je provela tvrtka BDO Croatia d.o.o., jedna od vodećih hrvatskih tvrtki za pružanje revizorskih, konzalting i računovodstvenih usluga sa sjedištem u Zagrebu. Posavec nadalje navodi kako je Hrebak, kao član Skupštine društva, potpisao je sva financijska izvješća i predviđene Odluke za 2018. godinu.

-Ako se radi o milijunskim gubitcima i netransparentnosti poslovanja Bjelovarskog sajma d.o.o., upitno zašto je potpisao sve predviđene Odluke i Zapisnik sa Skupštine društva održane 24.06.2019. Gradonačelnik sada traži da mu se preda Zapisnik kako bi on isti napisao onako kako njemu odgovara i zapravo traži da se isti falsificira. Ja to mogu jedino protumačiti kao osvetu za sudjelovanje na prošlim izborima za mjesto gradonačelnika grada Bjelovara. Bez obzira na prethodno navedeno od gospodina Hrebaka nismo očekivali ovakve napade, uključujući i zahtjeve za falsificiranjem zapisnika – navodi Posavac u priopćenju.

Javno dostupni podaci

Dodaje kako će Bjelovarski sajam d.o.o. na svojim stranicama javno objaviti Odluke, Zapisnik Skupštine društva i službene izvatke od FINA-e kako bi javnost imala uvid kako na sajmu ne postoje nikakvi milijunski gubitci.

-Objavit ćemo i zahtjev Gradonačelnika Darija Hrebaka u kojem izrijekom naznačuje da je Zapisnik sa Skupštine sam potpisao, međutim naknadno se predomislio. Zapisnik sa Skupštine je službeni dokument koji se prosljeđuje Trgovačkom sudu i promjena istog bi se mogla protumačiti kao zahtjev za falsificiranjem – tvrdi Posavac koji priopćenje zaključuje tvrdnjom kako će i 2019. godina biti zabilježena kao jedna od najuspješnijih godina otkako tvrtka Bjelovarski sajam d.o.o. posluje, sa zabilježenom dobiti od oko 500 tisuća kuna. -Time će se i nadalje potvrditi kontinuirani niz uspješnosti poslovanja tvrtke Bjelovarski sajam d.o.o. od kada se ja nalazim na čelnom mjestu tvrtke, bez obzira što niti u ovoj godini od osnivača BBŽ i Grada Bjelovara nismo dobili niti jednu jedinu lipu – poručuje Posavac. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!