DOČEK Ekipa iz Zagreba fešta u Austriji uz glazbu iz Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SILLIAN – Sezona skijanja zahuktava se na brojnim europskim skijalištima na kojima će i mnogi Hrvati dočekat novu 2020. godinu. Među njima je i Zagrepčanin Miljenko koji zimske praznike s obitelji i prijateljima provodi u austrijskom Sillianu. Atmosfera je ondje, kaže, odlična, a generalna proba za doček odrađena je – već sinoć.

-Uz jamb smo se družili do jedan sat iza ponoći, popili smo dvije boce šampanjca i dočekali 31. prosinca. Bila je to svojevrsna uvertira u ono što nas čeka večeras. No, ustali smo jutros bez problema i odradili redovnu turu skijanja – otkriva nam naš sugovornik, u šali dodajući kako je baš njega, kao gubitnika na jambu, dopalo da danas odradi nabavku namirnica za ručak.

-Imamo ovdje provjerenog mesara koji nudi zaista domaće, kvalitetno meso. Ima i uslugu pečenja, tako da nas meso uvijek čeka spremno za ručak, nakon kojega se uvijek vraćamo na skijalište – kaže Miljenko.

A ondje danas vlada posebna atmosfera zbog dočeka. Zagrijavanje je počelo u ranim poslijepodnevnim satima, uz kuhano vino, šampanjac, brojne gastronomske delicije, ali i domaću glazbu.

-Novu godinu dočekujemo uz glazbu Alfa radija putem streama, koji i inače redovito slušamo. Uključili smo se i u davanje prijedloga za pjesmu s kojom će se na 100,1 MHz ući u Novu godinu – kaže naš sugovornik.

No, unatoč svemu, zagrebačka ekipa, kaže, neće noćas „ružiti“ do kasno u noć.

-Obično ostanemo malo iza ponoći, no zato se već drugog jutra oko devet sati vraćamo na skijalište. Tada je na planini najljepše jer nema gotovo nikoga i pravi je užitak skijati – kaže Miljenko.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!