EU FONDOVI Žunac: Općine i gradovi imaju povijesno visoke proračune

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prošla godina bila je uspješna za Grad Bjelovar kada je riječ o prijavi projekata za sufinanciranje iz fondova Europske unije. U dvije i pol godine prijavljeni su brojni projekti čija je ukupna vrijednost oko 200 milijuna kuna, a sufinanciranje je odobreno iznosom od 104 milijuna kuna, što je Grad svrstalo među najuspješnije gradove u državi. I u ovoj, 2020. godini, očekuje se nastavak uspješnog povlačenja sredstava, što potvrđuje i prijavljivanje novih projekata. Više o njima otkrio je bjelovarski gradonačelnik, Dario Hrebak.

-Nas sada očekuje još jedan veliki natječaj u prvom mjesecu, koji je najavljen od strane Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša. Riječ je o energetskoj obnovi javnih zgrada gdje planiramo prijaviti studentski dom, zgradu Vodotehne, sve ostale škole i još neke dodatne javne zgrade od kojih je meni osobno najvažniji studentski dom. Također planiramo obnovu nekih otprilike 14, 15 novih objekata – kazao je Hrebak.

Odlične rezultate Grada komentirao je i Velimir Žunac, državni tajnik ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

-Svuda se značajno vidi i osjeti rast proračuna na svakoj razini. Već u Bjelovar dolazim treću godinu, upravo zato da bih istaknuo rezultate naših općina i gradova. Zaista sam zadovoljan što su ostvareni ovakvi rezultati i da iz godine u godinu imamo najveće proračune u povijesti naših općina i gradova i to je ono što veseli – kazao je Žunac.

Hrebak je dodao kako se puno očekuje od novog tzv. ITU mehanizma, integriranog teritorijalnog ulaganja koje bi trebalo biti vezano za buduće projekte, poput toplica u Velikom Korenovu. (Doris Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!