UŽAS Zapalio se autobus s desetak školaraca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

HERCEGOVAC – Vatreni početak novog polugodišta, i to doslovno, imali su školarci s hercegovčanskog područja. Rano jutros u Velikoj Trnavi zapalio se autobus koji ih je prevozio u školu. Samo zahvaljujući pravovaljanoj reakciji vozača autobusa i brzoj reakciji pripadnika Javne vatrogasne postrojbe u nesreći nitko nije stradao.

-Dojavu o požaru smo od županijskog centra 112 zaprimili oko 6,40 sati, a na mjestu nesreće smo, a tri vozila i petero ljudi, bili za 13 minuta. Požar je vrlo brzo ugašen i spriječeno je daljnje širenje na okolne objekte i na električnu instalaciju koja se nalazila odmah uz cestu – kazao nam je zapovjednik JVP Garešnica Tomislav Kunješić.

Kunješić dodaje kako je prava sreća što je na prvu naznaku vatre u autobusu spremno reagirao i vozač autobusa koji je odmah zaustavio vozilo i iz njega na sigurno izveo desetak osnovnoškolaca koji su se u tome trenutku nesreće u njemu nalazili. Djeca su, kaže, u šoku, ali neozlijeđena. Vozač je i sam pokušao ugasiti požar , no na koncu su morali intervenirati vatrogasci.

Iz policije su nam potvrdili kako je očevid u tijeku te kako će uzrok požara biti utvrđen naknadno. Neslužbeno doznajemo kako je vatra buknula u stražnjem dijelu autobusa, u blizini motora. (stm)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!